Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csak úgy repülnek a vezetőedzők: itt a hét harmadik edzőváltása

A szerdai csúfos kupa-bukta után kirúgták a Serie A utolsó helyén álló Cataniától Luigi De Canio vezetőedzőt. 2014 harmadik hetében eddig majdnem minden napra jutott egy edzőváltás az olasz bajnokságban.

Forrás: skysports.com

Ahogy mi is megírtuk tegnap, a Catania 4-1-es vereséget szenvedett a Seria B-ben szereplő Siena csapatától a Coppa Italia nyolcaddöntőjébe. Az elefántok vezetősége nem bírta tovább tétlenül nézni a gárda vesszőfutását, ezért csütörtökön délelőtt bejelentették, megköszönték Luigi De Canio munkáját, és megváltak tőle. Úgy vélik, az ex-mester nem tett meg mindent a továbbjutásért.

A sereghajtó tizenkilenc bajnoki meccséből mindössze hármat tudott megnyerni, legutóbb idegenben kapott ki az Atalantától – a most menesztette edző csak tizenegy meccsnyi időt kapott. Távozik a klubtól a segédedző, Roberto Rizzo és a technikai stáb is. Hétvégén a negyedik helyen álló Fiorentina látogat Szicíliába, így De Canio utódja alaposan felkötheti a játékosai sportszárát. Az utód pedig az előd lesz: az a Rolando Maran ül le a kispadra, akit októberben Luigi De Canio váltott.

A héten ez már a harmadik edzőváltás volt a Serie A-ban, korábban távozni kényszerült Massimiliano Allegri a Milantól, és Davide Nicola a Livornótól. Viszont ha az egész szezont nézzük, még „csak” a kilencedszer rúgták ki a vezetőedzőt – az olasz bajnokságban eddig tizenöt hátsón rúgott edző a rekord.

Piller Krisztián