Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr: Rengeteg próbajátékos a csapatnál

Miskolcon újabb próbajátékosok tűntek fel, de nem magyarok. Szivics Tomiszlav együttesénél a hét közepén öt, csütörtökön újabb három játékos próbál szerencsét. Tisza Azerbajdzsánba tart, Takács Mezőkövesden, míg Vanczák neve is felmerült.

Megkezdte a Diósgyőr is – dvtk.eu

Zajlik az élet a Diósgyőrnél is. A miskolci klub i gőzerővel készül a tavaszi szezonra, már csak a keret végleges kialakítása és a csapat formába hozása van hátra. A héten több próbajátékos is érkezett Miskolcra. Öten – a szerb Lazar Marjanovic (Radnicki Kragujevac), a szerbiai Bányász Nikola (Spartak Zlatibor Voda), a holland Pim Bouwman (szabadon igazolható), a szlovák Ladislav Sosták (MFK Kosice), és a szintén szerb Marko Milic (Čelik Niksić) – már szerdán együtt gyakorolt a piros-fehérekkel. Csütörtökön újabb három futballista tűnt fel a DVTK edzésén.

A szerdán csatlakozó öt próbajátékos – dvtk.eu

Takács Péter Mezőkövesden, Tisza Tibor Azerbajdzsánba tart

Két évre aláírt a megyei rivális Mezőkövesdhez Takács Péter. A korábbi U20-as vb-bronzérmes középpályás szerződését a hét elején bontotta fel a DVTK. A rutinos, 23 éves labdarúgó eddig 109 bajnokin szerepelt a magyar élvonalban és hét gólt szerzett.

A másik biztos távozó, Tisza Tibor Azerbajdzsánban folytathatja. A középpályás ugyan információk szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatott nevelőegyesületével, a Debrecennel, ám időközben egy azeri élcsapat is bejelentkezett a rutinos labdarúgóért. Mindezt Filipovics Vladan, Tisza menedzsere is megerősítette. „A diósgyőriekkel megegyeztünk, hogy ezen a héten Tisza Tibor nem edz a csapattal, és ez idő alatt próbáljuk megoldani a helyzetét. Magyarországról három klub érdeklődik iránta, de a magyar csapatok mellett van egy komoly érdeklődő Azerbajdzsánból is, egy azeri élcsapat.” – mondta Filipovics. Ha hinni lehet ennek, akkor a Karabah, a Khabala és a Neftci Baku közül valamelyik az érdeklődő.

Vanczák is szóba került

Vanczák Vilmos egyelőre nem tér vissza nevelőegyesületébe – nb1.hu

A válogatott védő, aki jelenleg a svájci Sion profija, képbe került, orvosolandó a védősor problémáit. Erről Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a boon.hu megyei portálnak. „Beszéltünk… Jó megoldás lett volna a hazahozatala, hiszen egyrészt a védelem bármely részén bevethető, másrészt miskolci, érzelmileg kötődik a klubhoz, ezen kívül igazi vezértípus. Örült a megkeresésnek, de azt mondta, hogy pillanatnyilag nem aktuális a felvetés, mert két évet szeretne még külföldön játszani.” – fogalmazott Kovács Vanczák Vilmossal kapcsolatban.

Kapuskérdésben nem kell vészharangot kongatni, hiszen jelenleg négy hálóőr is rendelkezésre áll, sőt, amennyiben Antal Botond ügyére pont kerül, úgy öt fős lesz a kontingens. „Nem csak a tavaszra gondolunk, amikor erről a posztról van szó, hosszabb távra tervezünk. Ha van lehetőségünk, sanszunk arra, hogy most meg tudunk szerezni olyan játékost, aki erősítést jelent a kapuban, akkor meg kell tennünk, annál is inkább, mert a nyáron Ivan Radosnak és Nenad Rajicsnak is lejár a szerződése.” – ismertette a terveket a sportigazgató.

A kulcsemberekről is beszélt Kovács Zoltán. Kiemelve Kádár Tamást és Elek Ákost, akiket a legpiacképesebbnek tart a sportigazgató, de nem minden áron válnának meg tőlük. „Jelenleg Elek Ákos és Kádár Tamás tartozik ebbe a körbe, az ő személyük iránt ilyentájt általában van érdeklődés, de egyelőre semmiféle ajánlatot nem kaptunk. Megfelelő érdeklődő és feltételek esetén természetesen megfontolnánk az értékesítésüket, de nem mindenáron, mert komoly céljaink vannak.”

Gavalovits Sándor