Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr: Távozott a szlovák védő, három szerb próbázó

A mai nap a miskolciakról szól. Korábban megírtuk, hogy a borsodi alakulatnál immár nyolc légiós szerepel próbajátékon, délutánra kiderült, hogy a ma csatlakozók egyaránt Szerbiából érkeztek. Michal Hanekkel ellenben felbontotta a szerződést a klub.

Kezdjük a legfrissebbel. A DVTK hivatalosan is megerősítette, hogy közös megegyezéssel felbontották Michal Hanek kontraktusát. A korábbi 14-szeres szlovák védő így távozik. „Az egykori 14-szeres szlovák válogatott védő 2012 nyarán érkezett Diósgyőrbe, s első szezonjában 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A mostani bajnokságban azonban mindössze két alkalommal kapott lehetőséget, ezért a felek megállapodtak, hogy közös megegyezéssel felbontják az edzéseken példamutató munkát végző játékos szerződését.” – olvasható a miskolciak közleményében.

Nikola Stojanovic (Ćukarićki Beograd), Stefan Milosavljevic (FK Radnićki) és Milos Nenadovic (FK IM Rakovica) személyében érkezett ma három próbajátékos Miskolcra.

Stojanovic 18 éves, a középpályán vethető be, ugyan a Radnik Surdulica futballistája, ősszel azonban a Ćukarićki Beogradban futballozott. Milosavljevic 21 esztendős, szintén középpályás, de védőként is bevethető. Megfordult többek között a Sloga Kraljevóban, a Mladost Lućaniban és a Napredak Krusevacban is. Jelenleg a FK Radnićki alkalmazottja. A harmadik szerb fiú a 24 éves Nenadovic a szerb harmadik vonalban szereplő FK IM Rakovica játékosa, de játszott a Kolubara Lazarevac, a Radnićki Obrenovac és a Srem Sremska Mitrovica együtteseiben is.

Talán nem csoda, hogy ennyi délszláv labdarúgó készül a miskolciaknál, bár újra felmerül, hogy miért nem saját nevelésű fiatalokat építenek be a csapatba. Az elmúlt években ugyanis több ígéretes pályafutás is elindult, hogy aztán ezek mind megtörjenek. Elég csak Csirszki Martinra gondolni, akit jelen pillanatban a Mezőkövesdnek adnának kölcsön.

Gavalovits Sándor