Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a spanyolok kifakadtak a skótokra!

Nem feltétlenül ‘a szimpatikus vesztes’ szerepében tisztelegtek a spanyol válogatott tagjai a Skócia elleni 2:0-ás vereséget követően. A “vörös fúria” csapatkapitánya, Rodri például a lefújást követően meglehetősen frusztráltan nyilatkozott a pályántörténtekkel kapcsolatban. 

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A Manchester City középpályása egyenesen odáig ment, hogy ‘szemétnek’ nevezte a skótok taktikáját, futballhoz való hozzáállását.

“A skót válogatott a futballt egészen másképp közelíti meg, amit tiszteletben kell tartanunk, de számomra ez az egész puszta szemét, ami mit sem ér. Folyamatosan provokálva az ellenfelet, húzva az időt, színészkedve – Ez nem futball!” – fogalmazott Rodri az egyébként a spanyolokra nézve valóban pokoli hangulatú Hampden Parkban történekkel kapcsolatban.

“A játékvezetőnek kezelnie kellett volna a pályán történteket, de ez nem sikerült. Tudom, hogy mennyire felgyorsult a játék, mennyire kevés idő van megítélni egy-egy szituációt, de ezen az estén a játékvezető még csak meg sem kísérelt véleményt formálni. A skótok a saját fegyverüket használták fel. Természetesen mindannyian frusztráltak vagyunk a vereség miatt. Tanulnunk kel a hibánkból, és tovább lépnünk.” – folytatta Rodri, majd kitért arra is, hogy sokan a skót játékosok küzdőszellemét méltatják majd az eredmény láttán.

“Bárki aki azt gondolja, hogy mi nem szeretünk küzdeni, vagy harcolni egy párharcban óriásit téved. Hatalmas volt a skótok lendülete, motivációja, a közönség is hajtotta őket, ami vitathatatlan. Ettől még volt, amikor négy vagy öt játékos is a földön feküdt, húzva az időt. Hogy miért lehetett ilyen a mérkőzés? Azt hiszem ez nem rajtunk múlott, hanem a játékvezetőn!” – így Rodri, akinek nyilatkozata azért vélhetően nem marad majd válasz nélkül skót oldalról.