Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott posztjáról a szaúdiak kapitánya – HIVATALOS

Miután hetek óta bizonytalan volt a szaúdi válogatott francia szövetségi kapitányának sorsa, a felek bejelentették, hogy a jövőt külön utakon folytatják…

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

A szaúdi labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Hervé Renard távozik a szaúdi válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Az 54 esztendős francia szakember 2019 óta irányította az ázsiai válogatottat, melyet kijuttatott a 2022-es világbajnokságra, ahol jókora meglepetésre az első fordulóban legyőzték a későbbi győztes argentin válogatottat – egyedül nekik sikerült a tornán. Ennek ellenére a szövetség tájékoztatása szerint Renard maga kezdeményezte a szerződése felbontását.

“Elértem a maximumot a csapattal, nem tudnék újabb szintre lépni, így inkább őszinte leszek mindenkivel” – fűzte hozzá a leköszönő szakember.

Renard korábban 2012-ben Zambiával, 2015-ben pedig Elefántcsontpart válogatottjával nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, a kontinensen pedig három alkalommal választották meg az év edzőjének.

A francia sajtóban már jó ideje arról lehetett olvasni, hogy Renard a francia női válogatott szövetségi kapitánya szeretne lenni, ahonnan hosszas huzavona végén a közelmúltban távozott a játékosok által nem kedvelt Corinne Diacre. A franciák pedig kapitányt keresnek a nyári világbajnokság előtt.