Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felmentették a FIFA korábbi elnökét – sajtóhír

Svájci sajtóhírek szerint ejtették a vádakat a FIFA korábbi elnökével szemben…

(Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

A Linth 24 nevű svájci hírportál beszámolói szerint a zürichi ügyészség ejtette a FIFA korábbi elnöke, Joseph Blatter ellen felhozott vádakat.

A megnevezett forrás szerint a nyomozás során nem találtak bizonyítékot a zürichi FIFA-múzeummal kapcsolatban elkövetett hivatali visszaélésre. Az ítélet nem jogerős.

A FIFA még 2020 decemberében jelentette fel korábbi elnökét a zürichi FIFA-múzeum hűtlen kezelése és hivatali visszaélés gyanújával. A 2016-ban átadott létesítmény újjáépítése több mint 500 millió svájci frankba (mai árfolyamon körülbelül 190 milliárd forintba) került.

A 87 esztendős sportvezető svájci sajtóhírek szerint annyival kommentálta a fejleményeket, hogy az ügy végkimenetele mindvégig egyértelmű volt a számára.

“Hosszú hét év volt, súlyos vádakkal illettek, ezek árnyékában kellett élnem a mindennapjaimat. És nemcsak nekem, a családomnak is. A lányomnak meg az unokámnak, Selenának, aki tizennégy éves fiatal hölgy volt az ügy kezdetén, és még az iskolát is el kellett hagynia, ahova járt, mert azzal csúfolták, hogy bűnöző a nagyapja” – fogalmazott korábban Blatter.