Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: ő lehet az első nyári távozó! – sajtóhír

Lapértesülések szerint az FC Barcelona és Clement Lenglet közel áll ahhoz, hogy véglegesítsék a Tottenham együttesével a francia középhátvéd kölcsönszerződését.

Mint ismert, a 27 esztendős játékos az elmúlt nyáron egy évre kölcsönbe került Londonba, ahol ha nem is lett alapembere a Tottenhamnek, rendszeresebben játszik, mint azt a Barcában tette.

A katalán Sport című lap szerint már csak Lenglet fizetése és a La Liga szabályozásai miatt sem valószínű, hogy a Barca igényt tartana a játékosra, aki a hírek szerint szívesen maradna a Spurs együttesénél a folytatásban.

Egyes beszámolók szerint már Lenglet, a Barca és a Tottenham képviselői már egyeztettek is a helyzet megoldásáról. Azok után, hogy a felek az elmúlt nyáron vásárlási opció nélkül kötötték a kölcsönszerződést, a Barcával 2026-ig szerződésben álló Lenglet játékjogát (ami a Transfermarkt szerint 12 millió euróra tehető – a szerk.) meg kell vásárolnia a Tottenhamnek.

A Sport persze kiemeli, hogy Antonio Conte londoni távozása után minden bizonnyal új menedzsere lesz a nyáron a Spursnek, aki döntést hoz majd a keret játékosairól, így Lenglet esetleges visszatéréséről is.