Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A külföldi sajtó szerint eldőlt a magyar válogatott hátvédjének sorsa – sajtóhír

Az utóbbi időben egyre több híresztelés látott napvilágot a fiatal magyar hátvéd közelgő klubváltásával kapcsolatban…

(Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images)

A portugál Record a címoldalán keresztül számolt be róla, hogy a Benfica csapatából a távozó Alejandro Grimaldo helyére a lisszaboniak a magyar válogatott fiatal hátvédjét, Kerkez Milost fogják szerződtetni a holland AZ Alkmaartól.

A magyar válogatottban a tavaly debütáló 19 éves balhátvéd 2022 januárban került a holland csapathoz. Kerkez az AZ színeiben az aktuális idényben 25 mérkőzésen két gólt szerzett a holland bajnokságban, míg az Ekl-ben minden szakaszt figyelembe véve két gólt és hat gólpasszt regisztrált 14 találkozó leforgása alatt.

A lisszaboni csapat német edzője, Roger Schmidt nyáron érkezett Portugáliába, de előtte a holland PSV Eindhoven mestere volt, így jól ismeri a magyar játékos képességeit. A lap ugyanakkor megjegyezte, hogy a Benfica más Hollandiában futballozó játékosokat is figyel, mint például Ibrahim Sangarét (PSV) vagy Mario Götzét (az Eindhovenben együtt dolgoztak, de most a Frankfurtot erősíti).

Állítólag a Benfica meghívta Kerkez édesapját, hogy tekintse meg a klub edzőközpontját és beszélgessenek a lehetőségekről, de ez a találkozó eddig nem valósult meg.

A korábbi hírek szerint Spanyolországból az Atlético Madrid, a Sevilla és a Celta Vigo, Olaszországból a Lazio, Franciaországból az OGC Nice, Belgiumból pedig a Club Brugge is figyelemmel kíséri az egyre kapósabbá váló Kerkez fejlődését.