Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Böde Dániel góljával már dobogós a Paks! – eredmények, tabella

A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában három találkozót rendeztek szombaton. Előbb a Puskás Akadémia mutatott be egy nagy feltámadást Kisvárdán; majd győzelemmel mutatkozott újra be az újpesti publikumnak Nebojsa Vignjevics; végül, az esti mérkőzésen Böde Dániel győztes góllal keserítette az egyre nagyobb bajba kerülő (?) Budapest Honvéd együttesét.

 

Kisvárda – Puskás Akadémia 2-2 (1-0)
Gólszerzők: (Szpaszics 31. és 61.) ill. Zahedi (78.), Favorov 86. – büntetőből)
Kiállítva: Alic (83.)

Jobban kezdett a Kisvárda, amelynek új edzője, az a Milos Kruscsics lett, akit korábbi munkahelyéről, az Újpesttől éppen egy Puskás Akadémia elleni vereséget követően menesztettek.

A szerb tréner ezúttal ki ugyan nem kapott csapatával, de vélhetően ő maga sem feltétlenül elégedett a megszerzett egy ponttal (…)

(…) A Kisvárda ugyanis a második félidő közepére már két gólos előnyt épített fel, és bár voltak lehetőségei a Puskásnak, úgy tűnt, a hazaiak győzelme nem foroghat veszélyben, még akkor sem, amikor a hajrához érve szépítettek a felcsútiak. A bosnyák balhátvéd, Enes Alic azonban tett érte, hogy újabb gólt szerezhesse a Puskás, hiszen a 83. percben csúnyán szabálytalankodott a tizenhatoson belül: jött a kiállítás és a tizenegyes is, amelyet ráadásul még értékesítettek is a vendégek.

A találkozó utolsó perceiben végül még a Kisvárdának kellett emberhátrányban nagyot küzdenie azért, hogy legalább egy pontot otthon tartson – Ez végül sikerült is nekik.

 

Újpest – Zalaegerszeg 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Csoboth (29., 47., 75.) illetve Andzulasz 63. -öngól, Ubochioma 66.

A korábban hét évig az Újpest kispadján ülő Vignjevics mesternek lesz dolga bőven régi-új csapatával, azonban nagy lökést adhat a ‘lila-fehéreknek’ a masszív Zalaegerszeg legyőzése.

A ZTE a meccs nagyobb részében fölényben futballozott, veszélyesebb volt a kapura, ám az Újpest szinte tökéletesen használta ki adódó lehetőségeit, és a válogatott szünet alatt a magyar válogatottban is debütáló Csoboth Kevin vezérletével egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen győzni tudott

Ezen a napon még Fortuna és az Újpest mellé állt: mindezt tökéletesen példázza a harmadik hazai gól, amikor és a vendégek kapusa, Demjén Patrik nemes egyszerűséggel úgy rúgta bele Csoboth Kevinbe a labdát, hogy a támadó akarva-akaratlanul is gólt szerzett (…)

 

Bp.-Honvéd FC – Paks 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Lukics (49.) illetve Hahn (17.), Böde (85.)

Jól kezdett a Paks a kiesés elől menekülő kispestiek ellen, és miután Hahn János góljával bő egy óra elteltével vezetést szerzett, még a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a tolnai csapat, csakhogy a góllövő listát vezető Varga Barnabás büntetőből ezúttal rontott.

A Honvédnak is meg voltak a lehetőségei, de vagy egy rossz döntés, vagy egy pontatlansággal a saját dolgukat is nehezítették a hazaiak.

A szünet után aztán hamar egy ‘új meccs ‘ kezdődött, hiszen a kispestiek gólfelelőse, Nenad Lukics egalizált.

A gól felhozta a hazaiakat, ám annyira a Paksot sem vetette vissza, hiszen kiegyenlített találkozó maradt továbbra is. Érezni lehetett, hogy egy újabb gól eldönthet mindent – Ezt a találatot a csereként beálló Böde Dániel szerezte a hazaiak nagy bánatára, a hajrában.

A Paks tehát Böde góljával mindhárom pontot elvitte a fővárosból, és fellépett a tabella harmadik helyére, míg a Honvéd továbbra is maradt kieső helyen.

 

Vasárnap játsszák:

14:15 Kecskeméti TE – Mezőkövesd (Tv: DUNA World / M4 Sport+)

16:30 Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

19:00 Debreceni VSC – Vasas (Tv: M4 Sport)

 

Az OTP Bank Liga tabellája: 

text