Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: sima sikert aratott hazai pályán az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójának vasárnapi játéknapjának kora esti mérkőzésén a dobogóért küzdő AS Roma fogadta a kiesés elől menekülő Sampdoriát.

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Az első lehetőségre egészen a 27. percig kellett várni, akkor Gabbiadini juttathatta volna előnyhöz a vendégeket, de Rui Patrício hárítani tudta lövését. A 31. minutumban Diego Llorente fejelhetett volna gólt, azonban Ravaglia védte próbálkozását. A 36. percben Wijnaldum hagyott ki nagy helyzetet, a holland középpályás csak a kapufát találta el. A 43. minutumban Ravaglia mutatott be újabb védéseket, előbb Zalewski lövését fogta meg, majd Pellegrini próbálkozását is hárítani tudta, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben azonban sikerült felülkerekednie a fővárosiaknak a Sampdorián, ehhez azonban kellett Jeison Murillo kiállítása is, a rutinos kolumbiai védő két sárga lapot szedett össze, így idejekorán mehetett zuhanyozni. Az AS Roma ezt pedig ki is használta az emberelőnyt, már 5 perc elteltével előnyt is szereztek, Nemanja Matic remek beadására teljesen üresen érkezett Wijnaldum, és a holland középpályás nem hibázott, a kapuba bólintott közelről (1-0). A második találatra a hajráig kellett várni, a 88. percben egy teljesen jogosan megítélt büntetőt értékesített Paulo Dybala (2-0). A 94. percben pedig jött a harmadik gól is, Ola Solbakken tette ki a bal oldalra Stephan El Shaarawynak, a támadó pedig gyönyörű gólt tekert, amivel beállította a 3-0-ás végeredményt.

AS Roma – Sampdoria 3-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma), Vezette: M. Irrati
Gólszerzők: Winaldum (57.), Dybala (88.), El Shaarawy (90+4.)
Kiállítva: J. Murillo (52.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Cremonese – Atalanta 1-3
Inter – Fiorentina 0-1
Juventus – Verona 1-0

Vasárnap:
Bologna – Udinese 3-0
Monza – Lazio 0-2
Spezia – Salernitana 1-1
AS Roma – Sampdoria 3-0
20:45 Napoli – AC Milan (Tv: Sport 1)

Hétfő:
18:00 Empoli – Lecce (Tv: Sport 1)
20:45 Sassuolo – Torino (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása: