Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Besiktas emberhátrányban fordítva verte a Fenerbahcét – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 27. fordulójának vasárnap esti rangadóján a Fenerbahce és a Besiktas csapott össze egymással…

(Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images)

A Besiktas jókora meglepetésre hátrányból fordítva aratott 4-2-es győzelmet a Fenerbahce vendégeként, miután tíz emberrel játszva fordította meg a vasárnapi rangadót. A hazai csapat aktívan kezdte a mérkőzést és a meccs elején több lehetősége is volt a vezetés megszerzésére, melyekkel azonban nem tudtak élni. Nem sokkal az első félidő vége előtt a Fener Arda Güler révén tizenegyest harcolt ki, melyet a gólkirályjelölt Enner Valencia szokásához híven, magabiztosan értékesített a 38. percben. Ezzel a félidőben 1-0-s előnyben volt a Fener, és a szünet után hamar tovább növelhette volna előnyét. Az 51. minutumban Welinton rántotta le ziccerben E. Valenciát a tizenhatoson belül, melyért megkapta a második sárga lapját, az ecuadori azonban elhibázta az újabb tizenegyest, miután hanyag mozdulattal a kapufára helyezett. Néhány perccel később a tíz emberre fogyatkozó Besiktas kiegyenlítette a találkozó állását, amikor Redmond beadását Cenk Tosun fejelte a hálóba. Újabb öt perccel később hasonló volt a forgatókönyv, Redmond kiugratását követően Cenk Tosun a második góljával megfordította a mérkőzést a BJK javára. Negyedórával a vége előtt a vendégek a harmadik gólt is bevitték, a korábban két gólpasszt adó Nathan Redmond nagyszerű cseleket követően lőtt a hálóba. A Fener hiába próbálkozott a felzárkózás érdekében, a hosszabbításban a Besiktas szerzett újabb gólt, Vincent Aboubakar már 4-1-re módosította az állást. Ezt követően Irfan Kahveci gólja már csak apró szépségtapaszt jelentett, a Fener elvesztette a hat gólt hozó rangadót a Sükrü Saracoglu Stadionban.

A vereséget szenvedő hazaiaknál Szalai Attila végig játszotta a mérkőzést. A Fener így egyel kevesebb mérkőzést játszva két ponttal előzi meg a harmadik Besiktast, viszont az éllovas Galatasaraytól már kilenc ponttal van lemaradva.

Fenerbahce – Besiktas 2-4 (1-0)
Gólszerzők: E. Valencia (38. – büntetőből), Kahveci (90+5.), ill. Tosun (58., 63.), Redmond (76.), Aboubakar (90+1.)
Kiállítva:ill. Welinton (51.)

 

A bajnokság aktuális állása