Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kibrusztolta a győzelmet a Betis ellen az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 27. fordulójának vasárnapi játéknapjának késő esti mérkőzésén az Atlético Madrid fogadta a Real Betist.

(Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

A találkozó nagyon fontos volt mindkét fél részére a Bajnokok Ligája indulás szempontjából. Az első játékrész ehhez képest nagyon gyengére sikeredett, ugyanis egyetlen komoly lehetőséget sem lehetett feljegyezni.

A második félidőben már akadt egy-két hazai lehetőség, míg a vendégek nagyon gyengék voltak a támadóharmadban. Az 50. percben Giménez szerezhetett volna vezetést a matracosoknak, de fejese csak a kapufát találta el. A 61. percben Carrasco is előnyhöz juttathatta volna csapatát, azonban Rui Silva hárítani tudta lövését. A 86. percben viszont jött Ángel Correa és egy remek egyéni akció végén megszerzi csapata számára a nagyon fontos három pontot érő gólt. Az argentin támadó megküzdött a labdáért, majd három védőt is elfektetett, majd remekül lőtte vissza a rövidbe a labdát, amelynél tehetetlen volt Rui Silva.

Az Atlético Madrid így 6 pontra meglépett a Real Sociedadtól, a Betistől pedig 9 egységre, mindeközben tapadnak a második helyezett Real Madridra, akiktől 5 ponttal vannak lemaradva. A Real Betis viszont nem tudta kihasználni a Sociedad botlását, sőt, a Villarreal feljött rájuk egyetlen pontra.

Atlético Madrid – Real Betis 1-0 (0-0)
Helyszín: Metropolitano Stadium (Madrid), Vezette: J. Munuera
Gólszerző: Á. Correa (86.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A La Liga 27. fordulójának összes mérkőzése:
Péntek:
Mallorca – Osasuna 0-0

Szombat:
Girona – Espanyol 2-1
Athletic Bilbao – Getafe 0-0
Cádiz – Sevilla 0-2
Elche – Barcelona 0-4

Vasárnap:
Celta Vigo – Almería 2-0
Real Madrid – Real Valladolid 6-0
Villarreal – Real Sociedad 2-0
Atletico Madrid – Real Betis 1-0

Hétfő:
21:00 Valencia – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: