Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Tovább csökkenti a különbséget a Real; avagy borul-e a papírforma? – előzetes

A Real Madrid a Barca és az Atlético egymás elleni döntetlenjének köszönhetően 3 pontra megközelítette a két éllovast. A spanyol bajnokság 20. fordulójában a madridiak szombaton a Betis otthonában érhetik utol ideiglenesen a másnap pályára lépő két éllovast. A Barca a Levante otthonában – az Atléti pedig a Sevilla ellen hazai pályán állíthatja vissz aa 3 pontos differenciát vasárnap. Hogyha minden a papírforma szerint alakul, ez a forgatókönyv a legelképzelhetőbb. De…

Az elmúlt években inkább ez volt a megszokott sorrend Spanyolországban. A Real Madrid most még csak kapaszkodik két riválisa mögött (bleacherreport.com)

… de a papírforma azért van, hogy felborulhasson. Akár már 20. forduló nyitómeccsén, a pénteki Málaga – Valencia -n is borulhat minden. A gólínségben szenvedő hazaiak, és az edzőváltás után sem éppen szárnyaló vendégek összecsapása kiélezett találkozót ígér, kevés góllal. A Málaga az utóbbi időben vagy 1:0-ra megnyeri meccseit, vagy ugyanilyen arányban elveszíti azokat. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbb 2006-ban játszott döntetlent egymással, azóta túl vannak pár igazán gól dús mérkőzést is – 4:0; 4:3; 5:1. Vajon most melyik formájukat mutatják?

Szombaton a legtöbb kíváncsi szem a 16:00-kor kezdődő Betis – Real Madrid összecsapásra szegeződhet. A “blancók” remek formában vannak, 3 pontra megközelítették a Barca-Atléti duót a tabella elején, ezenkívül könnyedén léptek túl a Király-kupában az Osasunán; Cristiano Ronaldo pedig aranylabdás lett, amely láthatóan nagyot lendített a portugál klasszison. A Real kapujába a kupatalálkozó után feltehetőleg újra Diego López áll majd Iker Casillas nagy bánatára.Az Osasuna ellen pályán volt szerdán Pepe, Ramos, Xabi Alonso, Illaramendi, Ronaldo és Di María is a kezdősípszót követően. Érdekes lehet, hogy a Real kezdőcsapata tartogat-e némi változást a Betis otthonában?!
A tabellán utolsó, és borzalmasan szereplő Betisnek nagy csodára van szüksége, hogyha akar valamiféle eredményt elérni a sevillai csapat a midnen sorozatot figyelembe véve legutóbbi 6 találkozóján diadalmaskodó Real ellen. Ancelottiék hogyha szállítják a papírforma győzelmet, akkor pontszámban beérnék a vasárnap pályára lépő éllovasokat. De mikor, hogyha nem a Real ellen támadna fel a Betis?! – hasonló szereposztásnál legutóbb a sevillaiak nyertek…
A szombati nap slágermeccse egyértelműen a Realé; ám további 3 találkozót játszanak még a kicsik. Sorrendben: Elche – Rayo; Granada – Osasuna és Espanyol – Celta a további program.

Vasárnap a Real Sociedad előbb a Getafe ellen idegenben térhet vissza a győzelmi ösvényre; majd a kupából búcsúzó Villareal hazai pályán tehet hasonlóan az Almería pályán. Ezután következnek a nagyok!
A Barca a Levante vendége lesz. A katalánok a szerződést hosszabbító Marc Bartrával és a 700. Barca-meccsét csütörtökön játszó Xavival, no és persze a kupában remek gólt szerző Lionel Messivel várják a valenciai vendégjátékot. Tata Martino edző helyzetét egyedül a bokatérülést szenvedő Neymar kiesése nehezítheti, ám összességében kellemes gondja lehetnek az argentin trénernek. Egy gondolat erejéig térjünk vissza még Lionel Messihez. A Barca 10-ese először léphet pályára kezdőként bajnokin közel 2 hónapos pihenője után.
A Barca az elmúlt években rendre nyer a Getafe otthonában; az elmúlt 10 esztendőben például csupán 3-szor nem így történt. Akkor mindig 1:1 lett a végeredmény…

A Barca után az Atléticoé a főszerep. Diego Simeone együttese az egyre inkább magára találó, elmúlt 7 mérkőzésén veretlen és már a tabellán 7. Sevillát fogadja. Az Atleti természetesen a találkozó nagy esélyese; és nem mernénk rá nagy pénzben fogadni, hogy a Barcelone elleni 0:0-át találkozót követően ismét gól képtelenek maradnak majd Diego Costáék. A 3 gigász közül azonban kétségtelen, hogy a “matracosokra” vár a legnehezebb feladat. A Sevilla ráadsául elmúlt 5 mérkőzésükből 4-et elveszített, 1-et pedig döntetlenre hozott az Atlético ellen. A statisztika sem a vendégek mellett szól majd a Vicente Calderónban.

Hétfőre marad az Athletic Bilbao – Valladolid összecsapás. Egy újabb olyan találkozó, ahol mindenki a hazaiak győzelmét várja. A Bilbao az elmúlt hétvégén egy hatost rámolt be az Almeríának a San Mamésban, majd a hét közben könnyedén verte a Betist 2:0-ra a kupában. Hiába na, a jelenleg 4. helyen tanyázó baszkokhoz nem győzni járnak a vendégek…

jan. 17.
21:00 Málaga – Valencia
jan. 18.
16:00 Betis – Real Madrid (Tv.: Sport 2)
18:00 Elche – Rayo Vallecano
20:00 Granada – Osasuna (Tv.: Sport 2)
22:00 Espanyol – Celta Vigo (Tv.: Sport 2)
jan. 19.
12:00 Getafe – Real Sociedad (Tv.: Sport 1)
17:00 Villarreal – Almería
19:00 Levante – Barcelona (Tv.: Sport 1)
21:00 Atlético Madrid – Sevilla (TV.: Sport 1)
jan. 20.
22:00 Athletic Bilbao – Valladolid

Nag Ákos