Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Betelt a pohár, a Chelsea menesztette menedzserét – HIVATALOS

Az Aston Villa elleni hazai vereség után a Chelsea a vasárnap esti órákban menesztette posztjáról menedzserét…

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Chelsea hivatalos honlapján keresztül tudatta, hogy felmentette a munkavégzés alól eddigi menedzserét, Graham Pottert.

“Hivatalosan bejelentjük, hogy Graham Potter elhagyta a klubot. A klubnál eltöltött ideje alatt Graham a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe vezette a csapatunkat, ahol a Real Madriddal találkozunk. A Chelsea szeretne köszönetet mondani Grahamnek minden erőfeszítéséért, és sok sikert kíván neki a jövőben” – olvasható a klub hivatalos közleményében.

A korábban a Swansea City-t (2018-2019) és a Brighton & Hove Albiont (2019-2022) irányító szakembert tavaly szeptemberben Thomas Tuchel helyére nevezte ki a Chelsea. Potter irányítása alatt a jelentős átalakuláson keresztülmenő “kékek” képtelenek voltak hozni az eredményeket, 31 meccsből mindössze 12-t nyertek meg vele nyolc döntetlen és 11 vereség mellett. A klub vezetése hiába bízott görcsösen a menedzserben, az eredmények hónapok alatt nem javultak.

A Chelsea 28 forduló után mindössze a 11. helyen áll az angol bajnokságban, így vajmi kevés esélye van arra, hogy kiharcolja a következő szezonban a BL-indulást – legfeljebb, ha megnyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását.

A csapat irányítását átmenetileg Bruno Saltor vette át megbízott edzőként.