Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roberto Firmino a spanyol bajnokságban folytathatja pályafutását – sajtóhír

A “vörösök” rutinos labdarúgóját a következő szezontól mindenképpen szeretné a csapatában tudni a “matracosok” vezetőedzője, Diego Simeone.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Fichajes értesülései szerint az Atlético Madrid szeretné leigazolni Roberto Firminót, akinek szerződése az utolsó évében van a Liverpoollal, amelyet már biztosan nem fog megújítani, így ingyen csatlakozhat a spanyolokhoz a rutinos játékos.

Az 55-szörös brazil válogatott labdarúgó 2015-ben igazolt a “vörösökhöz” a Hoffenheimtől 41 millió euróért cserébe. Az angol együttesnél eleinte kirobbanthatatlan volt a kezdőből, de az utóbbi két szezonban kiszorult, és már több esetben csak csereként számított rá Jürgen Klopp. Firmino éppen ezért sem akart hosszabbítani, ugyanis több játékpercet szeretne, nem csak akkor, ha valaki sérült a posztján vagy esetleg pihentetni kell a kezdőjátékosokat.

Habár a német mester az elmúlt két szezonban sokat hanyagolta a brazilt, a jelenlegi idény elején a sok sérülés miatt rendszeres játéklehetőséget kapott, és sokak szerint csapata legjobbja volt a világbajnokság előtti időszakban. A 31 éves csatár minden versenysorozatot figyelembe véve 357 mérkőzésen jutott szóhoz a liverpooli csapat színeiben, amelyeken 108 gólt és 79 gólpasszt jegyzett.