Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: „A bajnoki cím is elérhető” – Orosz Pál

Tegnap este a Sport TV Mai Helyzet című műsorának vendége volt az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál. A klubvezető a bajnoki cím eléréséről, Thomas Dollról és a szabadkezűségről valamint a kapuskérdésről is beszélt.

sport.hir24.hu

Az új edzővel kapcsolatosan megjegyezte, hogy Doll, annak ellenére, hogy Németországból érkezett Bundesliga tapasztalattal felvértezve, elégedett a honi körülményekkel. „Szerinte teljesen jó az a rendszer, ami itt van. Neki nem is az a dolga, hogy ezt megváltoztassa, hanem hogy a csapat jól működjön a pályán. Elmondja a tapasztalatait, és ebből leszűrjük a számunkra fontosakat.” – fogalmazott Orosz Pál. Hozzátette, hogy a játékosok szeretik az új edzőt, aki mindig kikéri az orvosi stáb és a csapat pszichológusának véleményét is.

A hét közepén kiderült, hogy Dibusz Dénes három és fél évre érkezik a Pécstől. Ezzel kapcsolatban Orosz megjegyezte, hogy irreális terhelést kapott Jova Levente konkurencia és pihenő nélkül. „Elfogytunk ezen a poszton. Jova Levente, annak ellenére, hogy fiatal, állandó terhelést kapott, és az nem normális, hogy úgy kap ilyen terhelést, hogy nincs konkurenciája.”

A keretátalakításról is beszélt a Zrt. vezérigazgatója. Elmondása szerint érkezők biztosan lesznek még, és nem kizárt, hogy távozni is fognak játékosok. Az edzőtábor időpontja is közeleg, a csapat ugyanis január 25-én, szombaton Törökországba utazik, ahonnan február 7-én érkezik haza. „A vezetőedző elképzelése szerint alakítjuk a dolgokat. Vele egyeztetve, de nem az van, hogy ő mond egy nevet, és idehozzuk a játékost, hanem megnézzük, hogy az a klubnak jó, vagy nem jó.” – erősítette meg korábbi kijelentéseit Orosz, utalva Ricardo Moniz hibáiból okulva, azaz nem kap szabad kezet Thomas Doll.

Cél a dobogó, de Orosz szerint a bajnoki cím sem irreális elvárás. „A szakmai elvárás, hogy dobogón végezzünk, ez nem is irreális, tekintve, hogy három pontra vagyunk a harmadik helytől. Ezzel a szakmai és egyéb háttérrel, amellyel a Ferencváros rendelkezik, ezt el kell tudni érni. Korábban a bajnoki címről beszéltünk, én ezt most sem tartom elképzelhetetlennek, 10 pont a differencia, ami sok, de a magyar bajnokságban bármi megtörténhet.” – fejtette ki véleményét Orosz Pál.

Gavalovits Sándor