Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paks: Horváth Ferenc három lépése

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője a teol.hu-nak értékelte az őszi idényt, beszélt Horváth Ferencről, illetve a keretben várható változásokról is.

„Nincs mit szépíteni ezen, a tizenharmadik helyezésünk öngamáért beszél, gyenge ősz van mögöttünk. Jól kezdtük a bajnokságot, de aztán jött a nem várt visszaesés, ám a szereplésünknek több összetevője is van. Kezdeném azzal, hogy több játékos is átszállójegyet váltott Paksra. Csak ugródeszkának tekintették az előző félévet. Ezzel még nem is lett volna baj, ha a teljesítményük olyan lett volna, amit a szakmai stáb elvárt tőlük, de szó sem volt erről. A másik pedig, hogy nagyon sokan visszaéltek az edzői bizalommal, Horváth Ferenc közel engedte magához a játékosokat, ez hiba volt.” – kezdte Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője.

Haraszti összehasonlította Horváth Ferenccel való szereplést és Kis Károly időszakát, szerinte a fiatal tréner tavasszal bizonyíthatott volna, de közbeszólt a Győr. „Amikor pár éve Kis Károly lett a vezetőedző, nem szerepelt valami fényesen a csapatunk. Nem volt olyan meccs, amelyen a szurkolók ne követelték volna Kis Károly menesztését, mi mégis kiálltunk mellette. Később, amikor ezüstérmesek lettünk az NB I-ben, megnyertük a Ligakupát és elindulhattunk az Európa-ligában, ugyanezek a drukkerek a tenyerükön hordozták a trénert. Most hasonló volt a helyzet Horváth Ferenccel is. A szezon végén leültünk, kielemeztük az őszi idényt, levontuk a szükséges következtetéseket. Ezek alapján Horváth Ferencnek tavasszal lehetősége lett volna a bizonyításra.” – fogalmazott a tolnai klub vezetője.

A célok is változtak, a stabil középcsapattá válás helyett idén a bennmaradás a cél. „Ki kell mondanunk, a bennmaradás a cél! Mindenképpen meg kell hosszabbítanunk NB I-es tagságunkat. Nem lesz könnyű, hiszen a riválisaink nagyon megerősödtek. A Mezőkövesd, az MTK is húzóembereket igazolt, illetve tervez igazolni, a Puskás Akadémiáról nem is beszélve. Őket még 4–1-re legyőztük hazai pályán, de az a csapat össze sem hasonlítható azzal, amelyik a tavaszi szezonban kifut majd a pályára. Meg lehet célozni a tizedik helyet, és mindent el is fogunk követni a minél jobb helyezésért, de látni kell azt is, hogy ez a tavasz nem biztos, hogy erről fog szólni. Kőkemény meccsek várnak ránk.” – fejtette ki Haraszti.

Többen mehetnek

A keret változik, ugyanis korábban kiderült, Tököli Attila nem csak a futballra fog koncentrálni, hanem a csapat másodedzője is lesz. Mellette Bori Gábor és Lázok János is távozhat. Az érkezők között emlegetik Tóth Bencét. A korábbi ferencvárosi futballista legutóbb Pápán szerepelt, de az őszi szezon közben felbontották szerződését. „Tóth Bencével még nem egyeztünk meg, de jó esélye van rá, hogy nálunk folytassa. Már csak Csertői Aurélnak kell áldását adnia az ügyletre. Lázok János pedig visszatért Győrből, de egyelőre nem jelenteném ki, hogy biztosan az MVM-Paks szerelésében fut ki a pályára a tavasz első meccsén. Az ő szerződésében van egy záradék, amely szerint ha jön érte egy külföldi ajánlat, akkor távozhat. Lesz néhány fiatal az U21-es csapatunkból, akik lehetőséget kapnak, együtt készülhetnek a többiekkel, de, hogy kik ők pontosan, azt majd Csertői Aurél és Osztermájer Gábor egymás között megbeszéli.” – nyilatkozta Haraszti Zsolt a teol.hu-n. „Bori Gábort nagyon szeretné a Diósgyőr, neki van esélye, hogy eligazoljon, a többiekért még nem érkezett konkrét megkeresés. Amúgy sem szeretnénk kiárusítani az értékeinket, mert nagyon kemény tavasz vár ránk.” – fejtette ki álláspontját a klubvezető, aki Csertői Aurélt is jellemezte: „Csertői Aurél egy erős, keménykezű, határozott szakember, akit az eredményei minősítenek. Magyar Kupát nyert a Videotonnal, bajnoki bronzérmes volt a Vidivel és a Haladással, legutóbb pedig második helyen állt vele a Győri ETO, amikor jött Pintér Attila, neki pedig mennie kellett. Az eddigi másfél hét alapján jól látszik, hogy kézben tartja a gyeplőt. Remek edzéseket tart, bizakodó vagyok!”

Gavalovits Sándor