Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona a La Ligával egyeztet Messi szerződtetéséről – sajtóhír

Az elmúlt hetekben több találgatás látott napvilágot a Paris Saint-Germain lejáró szerződésű klasszisával kapcsolatban, akinek jövője továbbra sem dőlt el…

(Photo by Christian Liewig – Corbis/Corbis via Getty Images)

A katalán Sport információi szerint a Barcelona vezetősége a jövő héten találkozni fog a spanyol bajnokság (La Liga) vezetőivel, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készítsenek a Paris Saint-Germainben szereplő Lionel Messi nyári szerződtetéséhez.

A lap kiemeli, a jövő heti tárgyalás kulcsfontosságú lépés a hétszeres aranylabdás visszaszerzéséhez, hiszen a klubnak számos intézkedést végre kell hajtania, hogy regisztrálhassa korábbi labdarúgóját. A csapat arra számít, hogy a jövő héten minden vélt vagy valós akadály elhárulhat, és gond nélkül szerződtethetik szabadúszóként a lejáró szerződésű klasszist.

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a PSG-hez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében. A katalánok maguk sem tagadták, hogy visszavárják őt.

Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta a 2021-2022-es szezonban, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzezte jól magát Párizsban. Azonban a mostani szezonban Messi szemlátomást jobban teljesít a PSG-ben, 33 mérkőzésen 18 gólt és 17 gólpasszt jegyzett.

Ennek ellenére a szerződéshosszabbításával kapcsolatos huzavona miatt a szurkolók az elmúlt hazai meccseken rendre kifütyülik őt, noha hétről hétre az egyik legjobb teljesítményt nyújtja csapatában.

A Barcelona alelnöke, Rafael Yuste a közelmúltban elismerte, hogy azon fognak dolgozni, hogy visszaszerezzék Messit.