Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Del Piero és a Juventus kapcsolata újraéledhet

Alessandro Del Piero és a Juventus már soha nem lesznek szétválaszthatóak egymástól, a csatár egyszerűen soha el nem múló szerelemnek nevezte a különös kapcsot. És nem zárta ki visszatérését!

Fotó: juvemagazine.it

A Zebrák legendája tavaly előtt, szerződése lejártával, tizenkilenc szezon után távozott Torinóból, majd a Sydney FC-hez igazolt. Minden sértettségtől mentesen, továbbra is ugyanolyan hévvel rajong az Öreg Hölgyért, mint korábban, ráadásul a szurkolók szemében is ugyanakkora kedvenc maradt. Milliók kapták fel a fejüket egy interjújában elejtett félmondatra, miszerint Del Piero visszatérne a Juventushoz.

Alex pár napja válaszolt készségesen az újságírók válaszaira, akik első sorban a kötelékéről, a Juventus jelenlegi helyzetéről és a lehetséges jövőről faggatták. A legendás kapitány nem köntörfalazott: „Szerelmi kapcsolatot ápoltam a Juventusszal, ez jelenleg is él, és soha nem múlik el.” Elmondása szerint a Juventustól való távozása után furcsán, kissé kábultnak érezte magát.

„Kíváncsi voltam egy másfajta életstílusra. Olyan világban éltem, amelyben mindent a tökéletességig ismertem, és érdekelt, milyen, amikor minden új és ismeretlen” – mondta ausztrál kiruccanásáról. „Angolszász életre vágytam, illetve olyan bajnokságban akartam kipróbálni magam, amelyből nem lehet kiesni. Rengeteg új dolgot fedeztem fel.”

Egykori csapata mostani helyzetéről is boldogan beszélt a Rai Sport riporterének: „Az első szó, amely eszembe jut róla, az a ’bámulatos’. Bár kissé gyengébben kezdte a Juve a szezont a Romához képest, mostanra félelmetes eredményeket produkálnak a fiúk.” Az interjú végén természetesen a lehetséges visszatérés is terítékre került. „Nem zárnám ki ennek a lehetőségét, már csak a korábban említett szerelem miatt sem. Életem során nem zártam be az ajtót senki és semmi előtt, hogy tehetném ezt pont a Juventusszal?”

De ahogy az egyik legnagyobb magyar, Serie A-val foglalkozó oldal szerkesztői is megjegyzik, az esetleges visszatérést első sorban vezetőként vagy utánpótlás szakemberként kell elképzelni. A Bianconerinél nem ritka, hogy korábbi sztárjaikat ültetik vezetői székbe, legutóbb éppen Trezeguet tért haza, de Conte és Nedved is ebbe a sorba tartozik.

Piller Krisztián