Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: az utolsó pillanatokban hullajtott el nagyon fontos pontokat az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 29. fordulójának nyitómérkőzésén a rossz formában lévő, és a Bajnokok Ligáját érő helyekért küzdő Inter látogatott a Salernitana otthonába.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Az Inter nagyon korán vezetést szerzett, egy labdajáratást követően Lukakura ívelt fel egy labdát Asllani, amelyet a belga támadó lefejelt, amire Robin Gosens csapott le a rosszul helyezkedő védők között, majd a német játékos remekül bal belsővel kirúgta a jobb felsőt (0-1). Az első játékrészben ezt követően teljes dominanciát mutattak a milánóiak és akár el is dönthették volna a találkozó sorsát, de Lukaku két ízben sem célzott elég pontosan, egyszer mellé lőtt, egyszer pedig Ochoa tudta hárítani próbálkozását. Joaquin Correa is betalálhatott volna, azonban a hazaiak mexikói kapusának eszén ő sem tudott túljárni, így egygólos vendég előnnyel mehettek szünetre a csapatok, mert a Salernitanának mindössze egyetlen gyenge próbálkozása volt.

A vendégek kis híján úgy kezdték a második játékrészt, mint az elsőt, de Nicoló Barella közelről csak a kapufát találta el. A 65. percben Lukaku már közelebb járt a gólhoz, mint az előző helyzeteinél, azonban ezúttal sem sikerült betalálnia, a felsőlécre fejelte a labdát. A 71. percben kis híján megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, de Boulaye Dia is csak a kapufát találta el. A 90. percben viszont tényleg meg is bosszulja magát a rengeteg kihagyott Inter lehetőség, a milánóiak ex-játékosa, Antonio Candreva úgy nézett ki, hogy beadja a labdát, de tudatosan gyönyörűen a kapura ívelte a labdát, ami meglepte André Onanát, így a kapuba hullott a labda (1-1). A Nerazzurri fontos pontokat hullajt ismét, ugyanis már a negyedik mérkőzés óta nyeretlenek Inzaghiék, ami akár egy Bajnokok Ligája indulásba is fájhat nekik, míg a Salernitana hatodik meccse óta veretlen, igaz ebből csak egyet nyertek meg, de szépen lassan összegyűjtik a bennmaradást érő pontokat.

Salernitana – Inter 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Arechi (Salerno), Vezette: M. Fabbri
Gólszerzők: Candreva (90.) ill. Gosens (6.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 29. forduló további mérkőzései:
Péntek:
Salernitana – Inter 1-1
19:00 Lecce – Napoli (Tv: Sport 1)
21:00 AC Milan – Empoli (Tv: Sport 1)

Szombat:
12:30 Udinese – Monza (Tv: Sport 1)
14:30 Fiorentina – Spezia (Tv: Sport 1)
16:30 Atalanta – Bologna (Tv: Sport 1)
16:30 Sampdoria – Cremonese (Tv: Sport 2)
18:30 Torino – AS Roma (Tv: Sport 1)
18:30 Verona – Sassuolo (Tv: Sport 2)
20:45 Lazio – Juventus (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása: