Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: a Celtic nyerte az ötgólos derbit a Rangers ellen – videóval

A skót bajnokság (Premiership) alapszakaszának hajrájában, a 31. fordulóban szombat délutáni rendezték meg a Celtic és a Rangers városi rangadóját…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A listavezető Celtic 3-2-es győzelmet aratott a Rangers elleni városi rangadón, ezzel újabb fontos lépést tett a bajnoki cím felé.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, és akár már az első öt perc végeztével megszerezhették volna a vezetést, azonban Furuhashi találatát leshelyzet előzte meg. Továbbra is lendületben maradt a Celtic, azonban a vendégek kapuja előtt kevés igazi lehetőséget tudtak teremteni. A játékrész derekánál a Rangers egyenlített a meg nem adott gólok számában, Morelos szöglet utáni találatát ugyancsak szabálytalanság előzte meg. Nem sokkal később a 27. percben a hazaiak már érvényes gólt szereztek, amikor O’Riley alapvonalról visszatett labdáját Kyogo Furuhashi fordulásból vágta a hálóba az ötös előteréből. Közvetlenül az első félidő vége előtt érkezett a válasz, miután James Tavernier jó húsz méterről szabadrúgásból vette be Hart kapuját egy védhetetlen lövéssel. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget.

A szünet után mindkét csapat közel járt a gólhoz, azonban Furuhashi és Morelos lehetősége is kihasználatlanul maradt. Bő negyedóra elteltével Kyogo Furuhashi volt ismét eredményes, Davies nem tudta felszabadítani, a Jotáról középre sodródó játékszert pedig a japán lőtte az ötösön belülről a hálóba, 22 góljával pedig továbbra is vezeti a góllövőlistát. Újabb tíz perccel később a Rangers újabb kapitális védelmi hibát vétett, Souttar röviden adta haza a labdát McGregornak, Jota pedig lecsapott a játékszerre és a hálóba lőtte azt. Nem sokkal később a vendégek visszazárkóztak egy gólra, miután Barisic jobbról érkező beíveléséből James Tavernier fejelte be a mai meccsen a második gólját, ami összességében a századik találata volt a Rangers színeiben. A vendégek szorossá tudták tenni a hajrát, egyenlíteniük azonban nem sikerült, így a Celtic otthon tartotta a három pontot a Celtic Parkban.

Újabb győzelmével a Celtic már 12 ponttal vezeti a bajnokságot, amikor már csak egy forduló van hátra az alapszakaszból, valamint öt kör rájátszásban, vagyis szinte lehetetlennek tűnik, hogy elveszítse a bajnoki címet.

Celtic – Rangers 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Furuhashi (27., 62.), Jota (73.) ill. Tavernier (45., 79.)

 

A bajnokság aktuális állása