Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Öt-hat mellőzött légiós, újabb keret, Huszti végleges döntése

Hétfőn újra együtt Pintér Attila kerete egy kétnapos összetartás okán. Erről és a légiósok helyzetéről is beszélt Pintér Attila, aki beszélt Huszti Szabolcs helyzetéről is.

Új nevek a keretben

Péntek késő délután kihirdette harmincegy fős keretét a kapitány. Pintér Attila ezúttal a Videoton labdarúgóin kívül nem számíthat Rudolf Gergely és Devecseri Szilárdra sem, mindkét játékos sérülés miatt maradt ki. Ellenben ott lesz a keretben Bartha László, Szatmári Lóránd, Pölöskei Zsolt és Vécsei Bálint is. A délután folyamán adódott egy félreértés, hiszen Pölöskei Zsolt helyett Pölöskey Péter neve szerepelt a listán. Ezt később korrigálták.

Kapusok: Verpecz István (DVSC), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Balogh János (Nyíregyháza)
Védők: Fiola Attila (Paks), Lázár Pál (DVSC), Heffler Tibor (Paks), Lang Ádám (Győr), Lipták Zoltán (Győr), Guzmics Richárd (Haladás), Kádár Tamás (DVTK), Bosnjak Predrag (Haladás), Korhut Mihály (DVSC)
Középpályások: Pátkai Máté (Győr), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Szakály Péter (DVSC), Holman Dávid (Ferencváros), Vass Ádám (MTK), Kalmár Zsolt (Győr), Koltai Tamás (Győr), Vécsei Bálint (Honvéd), Pölöskei Zsolt (MTK)
Támadók: Orosz Márk (Pápa), Szatmári Lóránd (Pécs), Simon Krisztián (Újpest), Bartha László (Paks), Futács Márkó (DVTK), Böde Dániel (Ferencváros), Radó András (Haladás), Priskin Tamás (klub nélkül), Lencse László (Puskás Akadémia)

Öt-hat mellőzött légiós is újra visszakerülhet

Mint az ismert, február elején Törökországba utazik Pintér Attila válogatottja edzőtáborba. Ennek apropóján több légióssal is beszélt már a kapitány, és a játékosok közül volt aki jelezte, ott lesz az összetartáson, mások még beszélnek a klubjukkal. „Vannak olyan külföldön játszó labdarúgóink, akik már jelezték, ott lesznek az edzőtáborban, mások pedig próbálják meggyőzni klubjuk vezetőit, annak ellenére hadd jöhessenek, hogy jól tudják, csapatuk nem köteles elengedni őket. Lesznek olyan légiósok is, akik az elmúlt időszakban nem voltak válogatottak, most viszont velünk készülhetnek. Bízom benne, hogy közülük öten-hatan eljönnek velünk Törökországba.” – nyilatkozta a kapitány a sportnapilapnak.

A március 5-én esedékes, Finnország elleni találkozó is szóba került. Nem elsősorban az eredmény, sokkal inkább a szurkolók kiszolgálása a cél. „Természetesen az eredmény is fontos, de az is, hogy kiszolgáljuk a közönséget. A szurkolóknak látniuk kell, a játékosok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy győztesen vonuljanak le a pályáról, és minél többet megvalósítottak az általunk kért taktikából. A szervezettség mellett bátor futballt várok, hiszen ha a felkészülési mérkőzésen nem vállalunk rizikót, éles meccsen sem tesszük meg.”

Huszti végleges döntést hozott

Évek óta nem játszik a válogatottban. Önkéntes száműzetésbe vonult a Hannover középpályása, Huszti Szabolcs, aki már három éve kimondta, soha többet nem ölti magára a címeres mezt. Ezt most Pintér Attilának is elmondta, érvekkel alátámasztva. Pintér, bár csalódott, de elfogadja a játékos döntését. „Két nappal a kinevezésem után már hívtam Szabolcsot, de ő elmondta, nem kíván játszani a válogatottban. Ennek ellenére nem mondtam le arról, hogy ő szerepeljen a csapatban, megpróbálom rávenni, hogy gondolja meg magát.”

Csütörtök este újabb beszélgetésre került sor a felek között, ám Huszti ezúttal is elmondta mindazokat az érveket, amelyeket korábban, hozzátette azonban, hogy megtisztelőnek tartja Pintér hívását, de nem változtat elhatározásán. Erre reagálva Pintér Attila a következőket nyilatkozta: „Régi kapcsolat a miénk, még a Ferencvárosból ismerem Szabolcsot. Mindig is korrekt, karakán embernek tartottam őt, és a véleményem a mostani beszélgetés után sem változott. Tiszteletben tartom az érveit, és elfogadom a döntését, még ha sajnálom is, hogy egy remek emberrel, kiváló labdarúgóval kevesebb lesz a válogatott. Klubjában további sportsikereket kívánok neki, biztos vagyok benne, hogy még évekig sok jót hallunk róla csapataiban.”

Huszti 2010. szeptember 3-án, Svédország ellen 2-0-ra elveszített EB-selejtezőn lépett pályára utoljára a válogatottban, majd a Moldova elleni találkozón már nem szerepelt, majd elhagyta a válogatottat, és nyílt levélben bírálta a rendszert, és csak Juhász Roland állt ki mellette.

Gavalovits Sándor