Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: mozgalmas döntetlen a moszkvai rangadón

Szombat este az orosz bajnokság (Premjer Liga) 22. fordulójában a Szpartak Moszkva és a Dinamo Moszkva csapott össze egymással…

A Szpartak Moszkva és a Dinamo Moszkva fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott egymással a szombat esti moszkvai rangadón. A hazaiak már a hetedik percben megszerezték a vezetést Alexander Sobolev találatával. Tíz perccel az első félidő vége előtt a vendégek a 19 esztendős Arsen Zakharian jóvoltából kiegyenlítettek, de nem sokkal később Keita Balde révén már újra a Szpartknál volt az előny. A félidőre azonban mégis 2-2 volt az állás, miután a korábban gólt szerző Sobolev öngólt vétett a ráadásban. A második játékrész derekánál a harmadik gólt a Dinamo szerezte meg a vezetést Denis Makarov találatával, és sokáig úgy tűnt, hogy begyűjthetik a három pontot. Az egyenlítés érdekében komoly erőket mozgósító Szpartak azonban a hajrában tizneegyeshez jutott és a Alexander Sobolev tizenegyesből újra kiegyenlítette a mérkőzés állását.

A pontosztozkodással a Szpartak a harmadik, a Dinamo pedig hatodik a tabellán, kettőjük közt megmaradt a hatpontos különbség előbbi javára.

Szpartak Moszkva – Dinamo Moszkva 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Sobolev (7., 88. – a másodikat büntetőből), Keita Balde (40.), ill. Zakharian (35.), Sobolev (45+3. – öngól), Makarov (66.)

A bajnokság aktuális állása