Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sem Baena, sem a Villarreal nem tesz panaszt Fede Valverde ellen – sajtóhír

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid 3-2-re kikapott a Villarrealtól a La Liga 28. fordulójában, és a mérkőzés után a hírek szerint a királyiak középpályása, Fede Valverde az ellenfél buszánál megvárta, majd megütötte Álex Baenát, miután az állítólag durva megjegyzéseket tett a meg nem született gyerekére. A szélső és a klubja azonban most spanyol sajtóhíre szerint nem tervez panaszt tenni az ügyben. 

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Ahogy arról beszámoltunk, a bajnoki mérkőzés után Fede Valverde megvárta a parkolóban a Villarreal labdarúgóját, Álex Baenát, akit ököllel arcon ütött, miután azt kiabálta neki, hogy „A család szent és sérthetetlen”. Mint ismeretes, a Király-kupa januári nyolcaddöntőjében Baena odarúgott Valverdének és állítólag azt mondta az uruguayinak, hogy „Most sírj, hogy a fiad nem fog megszületni”, amivel arra akart utalni, hogy Valverde felesége, Mina Bonino közel állt ahhoz, hogy a második terhessége alatt elveszítse a gyermekét. A hírek szerint valami nagyon hasonlót mondott neki a szombat esti bajnoki mérkőzésen is, ezután történt az incidens is.

Valverde tettét a Villarreal állítólag felvételekkel is tudja bizonyítani, Baena pedig azt fontolgatja, hogy a rendőrségnek is beszámol a támadásról. A szélső és klubja egyébként tagadja, hogy bármi ilyesmi elhangzott volna a mérkőzéseken, azonban most a spanyol AS információi szerint sem a Villarreal, sem pedig Baena nem tervez panaszt tenni Valverde ellen a Spanyol Labdarúgó-szövetség Versenybizottságának, amely a játékosok büntetéséről dönt. A Versenybizottság csak akkor indíthat vizsgálatot, ha panasz érkezik a madridi játékos ellen.

Ha ezt mégis megtennék, Valverde kettőtől tizenkét meccsig terjedő eltiltást kaphatna, attól függően, hogy a spanyol futball fegyelmi kódexének melyik cikkelyére alapozzák a döntést.

A Cádiz védőjét, Iza Carcelént nemrégiben három mérkőzésre tiltották el egy alagútban történt szóváltás miatt, ahol a Versenybizottság a fegyelmi szabályzat 130. cikkelyét alkalmazta, ami így szól: „Ha a játékon kívül kerül sor erőszakos cselekményre, miután már lefújták a meccset vagy már nem játszható meg a labda, a játékost két-három mérkőzésre függesztik fel.”

A hatóság azonban a fegyelmi szabályzat 103. cikkelyéhez is fordulhat, bár ez kevésbé tűnik valószínűnek, mivel ez csak a pályán történt incidensekre vonatkozik. „Ha egy játékos megtámad egy másik játékost anélkül, hogy sérülést okozna, miközben a játék áll, vagy olyan távolságra van a labda, hogy azzal nem lehet beavatkozni a játékba, a játékost 4-12 mérkőzéses eltiltással büntethetik.”

A rendőrségi vizsgálatokról és nyomozásról még nincs információ, azonban még így sem biztos, hogy Valverde megúszná büntetés nélkül az esetet. Az érintett felek nyilatkozatai alapján a spanyol rendőrség átadhatja az incidenst annak az állami bizottságnak, amely a sportban előforduló erőszak, rasszizmus, idegengyűlölet és intolerancia ellen küzd. Ez a testület akár javasolhatja Valverde megbüntetését, de fel is kérheti a Versenybizottságot, hogy vizsgálja meg az esetet.