Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Részegen érkeztek meg a külföldi játékvezetők a görög bajnokira

Szürreális jelenet zajlott le Görögországban, amikor az AEK Athén és az Arisz Szaloniki felsőházi rájtászás-mérkőzésére kijelölt lengyel játékvezetői hármas ittasan érkezett meg az athéni reptérre…

Az AEK Athén–Arisz Szaloniki görög bajnoki felsőházi rangadóra érkező lengyel játékvezetői hármas tagjai, köztük az ország második legjobb bírójának tartott, BL-meccseket is vezető Pawel Raczkowski részegen érkeztek meg az athéni reptérre.

A sportal.gr beszámolója szerint Raczkowski segítőivel Radoslaw Siejkával, Adam Kupsikkal és a videóbíró Krzysztof Jakubikkal szállt fel a gépre, ahol jót beszélgettek Lengyelországban élő görögökkel, akik szintén Athénba tartottak. Az eszmecsere során néhány ital is lecsúszott, és egyelőre tisztázatlan körülmények között a lengyelek nézeteltérésbe keveredtek egy görög apával és fiával. A rendőrségnek kellett közbeavatkoznia, de a nem éppen józan lengyel játékvezetők elhagyhatták a repteret, elindulva az athéni éjszakába. A hírek szerint a görög szövetség emberei sem tudnak a hollétükről, mivel azóta sem jelentkeztek, eltűntként tartják számon őket.

Mivel az eredeti stábnak nyomaveszett, a görög szövetség úgy döntött, hogy az eredetileg negyedik játékvezetőnek jelölt görög bíró, Arisztotelisz Diamantopulosz vezeti majd a vasárnapi összecsapást.

Görögországban évek óta bevett gyakorlat volt, hogy kiemelt fontosságú rangadókat külföldi bírók vezetik a pártatlanság jegyében, a lengyelek mostani akcióját követően azonban elképzelhetőek lesznek változások.