Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Leeds otthonában aratott kiütéses győzelmet a Crystal Palace! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 30. fordulójának vasárnapi játéknapját egy kiesési rangadó nyitotta, amit a Leeds United és a Crystal Palace játszott egymással.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images) 

Mindkét csapat számára kulcsfontosságú lett volna a három pont megszerzése, hiszen mindkét alakulatot fenyegeti a kiesés veszélye. Ennek tudatában a Leeds United nagyon aktívan kezdte a találkozót, és az első percekben komolyan megdolgoztatták Johnstonet. A hazaiak fölénye a 21. percben góllá is érett, miután Aaronson szögletét Bamford továbbította fejjel a kapuba, 1-0! A vendégek nem rogytak össze a bekapott góltól, és mindössze 3 perc után majdnem össze is jött az egyenlítés, de Schlupp fejesénél a kapufa megmentette a Leedset. A 29. minutumban ismét egy Johnstone bravúrra volt szükség, aki ezúttal Harrison szabadrúgását tolta ki az alsó sarokból, majd a 40. percben Struijk fejesénél is hatalmas bravúrt kellett bemutatnia. A szünet előtt aztán némi meglepetésre összejött az egyenlítés a Palacenak, a hosszabbításban ugyanis egy megpattanó fejest Guehi kotort be Meslier kapujába, 1-1!

A második játékrészre így lélektani fölényben érkezhetett ki a Palace, amely gyorsan be tudott rámolni két gólt a hazaiak kapujába! Az 53. percben először Olise beadását Ayew fejelte a hálóba, majd 2 minutummal később ismét Olise kiváló átadásából Eze gurította el Meslier mellett a játékszert, 1-3! A Palace a folytatásban sem lassított, és a 70. percben végleg el tudták dönteni a 3 pont sorsát. Ekkor ismét Olise volt a kiszolgáló, aki Edouardot ugratta ki, a támadó pedig szépen kilőtte a hosszú alsót, 1-4! A vendégek a teljes második félidőben kiváló játékot mutattak be, amit igen rég lehetett ettő a csapattó látni, és ez egy 5. gól formájában is megmutatkozott! A 77. percben ugyanis Hughes blokkolt lövése Ayew elé csorgott, aki a kirobbanó Meslier fölött a hálóba helyezte a játékszert, 1-5! Összességében két rendkívül ellentétes félidőt produkáltak a csapatok, és nem volt ekkora különbség a két fél között, de a Palace sorozatban második győzelmével 6 pontra el tudott távolodni a kiesőzónától.

Leeds United – Crystal Palace 1-5 (1-1)
Helyszín:
Elland Road Vezette: S. Hooper
Gólszerzők:
Bamford (21.) ill. Guehi (45+1.), Ayew (53., 77.), Eze (55.), Edouard (70.)
Sárga lapok: Firpo (44.), McKennie (86.), Gnonto (90+1.) ill. (Ward 51.)
Kiállítás:
ill.-

Leeds United: Meslier – Firpo (Kristensen 61.), Struijk, Koch, Ayling – Roca, McKennie, Sinisterra (Rodrigo 60.), Aaronson (Gnonto 61.), Harrison – Bamford (Rütter 79.) Vezetőedző: Javier Gracia

Crystal Palace: Johnstone – Ward (Clyne 87.), Andersen, Guehi, Mitchell – Schlupp (McArthur 80.), Doucouré (Milivojevic 80.), Eze – Ayew (Mateta 80.), Edouard (Hughes 74.), Olise Vezetőedző: Roy Hodgson

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Manchester United – Everton 2-0
Aston Villa – Nottingham Forest 2-0
Brentford – Newcastle United 1-2
Fulham – West Ham United 0-1
Leicester City – Bournemouth 0-1
Tottenham – Brighton 2-1
Wolverhampton – Chelsea 1-0
Southampton – Manchester City 1-4

Vasárnap:
Leeds United – Crystal Palace 1-5
17:30 Liverpool – Arsenal (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: