Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görög Szuperliga: a Panathinaikosz hazai pályán gyűrte le az Olympiakoszt

A görög labdarúgó-bajnokság rájátszásban vannak már a csapatok, így még nagyobb téttel bírt a bajnokság egyik örökrangadója…


A Panathinaikosz és az Olympiakosz számára is fontos volt mind a három pont megszerzése, előbbi hat pontra léphetett meg a másiktól és pontban befoghatta az AEK Athént, aki kora délután legyűrte az Ariszt, míg utóbbi pontszámban beérhette volna akutális ellenfelét, és az AEK-re feljöhetett volna három pontra.

A találkozó egy dolgot kivéve mindenben kiegyenlített volt, az pedig a legfontosabb volt, a gólok száma. A vezetést a 28. percben szerezték meg a hazaiak, Andraz Sporar kapott egy hosszú indítást, amelyet úgy tűnt, hogy a nagy rutinnal rendelkező Sokratis Papastathopoulos megold, azonban óriási hibát vétett a hátvéd, amit a szlovén csatár megbüntetett és kihasználta ziccerét. A 35. percben pedig kettőre növelte előnyét a Panathinaikosz, egy szögletet követően Youssef El Arabi pechesen ért bele a labdába, így öngólt vétett, amivel beállította a 2-0-ás végeredményt.

A Panathinaikosz ezzel befogta az AEK Athént pontszámban, míg az Olympiakosz hat pontra lemaradt, és ezzel akár a Bajnokok Ligája indulás is oda lehet, de még bőven van lehetőségük kiharcolni a legrangosabb európai kupaindulást.

Panathinaikosz – Olympiakosz 2-0 (2-0)
Helyszín: Apostolos Nikolaidis Stadion (Athén), Vezette: Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: A. Sporar (28.), Youssef El Arabi (35. – öngól)

A rájátszás 30. fordulójának felsőházi mérkőzései:
AEK Athén – Arisz 3-1
PAOK – Volosz 4-2
Panathinaikosz – Olympiakosz 2-0

A bajnokság jelenlegi állása: