Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Szalai fejesével gyűjtötte be a három pontot a Fenerbahce – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 28. fordulójának hétfő esti találkozóján a Fenerbahce a Fatih Karagümrük otthonába látogatott…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

A Fenerbahce hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott a Fatih Karagümrük vendégeként. A Fener lendületesen kezdte a mérkőzést, és azonnal megszerezhette volna a vezetést, ám William Arao korai gólját nem adták meg, E. Valencia ziccere pedig kihasználatlanul maradt. Némi meglepetésre a hazaiak az első helyzetüket gólra váltották, miután az első játékrész az orosz légiós, Magomed Ozdoev közelről értékesített egy kipattanót. A vendégek igyekezete ellenére Andrea Pirlo csapata az első 45 perc után 1-0-s előnyben volt. A szünet után bő öt perccel szlovén Miha Zajc találata egyenlítette ki a mérkőzés állását. Az egyenlítést követően a Fener tovább rohamozott a vezetésért, több kimaradt lehetőség után bő tíz perccel a rendes jtáékidő vége előtt Arda Güler szögletét követően az előre húzódó Szalai Attila bólintotta a hálóba csapata második gólját, amely később győztes találatnak bizonyult.

A 25 éves magyar válogatott a második bajnoki gólját szerezte a 2022-2023-as idényben.

Győzelmével a Fener visszavette a második helyet a Besiktastól, és hatpontos hárányból követi a listavezető Galatasarayt.

Fatih Karagümrük – Fenerbahce 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Ozdoev (24.), ill. Zajc (51.), Szalai A. (78.)

 

A bajnokság aktuális állása