Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Csercseszov a jövőjéről tett bejelentést

Az elmúlt hetekben egyre többen kérdőjelezték meg a Ferencváros vezetőedzőjének jövőjét a csapat mérsékelt bajnoki szereplése miatt. Az orosz tréner azonban tiszta vizet öntött a pohárba…

Az orosz Sport Express nevű lap interjút készített a Ferencváros vezetőedzőjével, melynek Sztanyiszlav Csercseszov elárulta, hogy a közelmúltban fogadták el az opcióját a következő szezonra, így még egy évig maradni fog a zöld-fehéreknél:

“Nem járt le a szerződésem, az információ kissé idejét múlt. A Ferencváros a minap aktiválta a szerződésemben szereplő opciós lehetőséget, és egy évvel, 2024 nyaráig meghosszabbítottuk a megállapodást.”

“Most az a legfontosabb, hogy mindent megtegyünk a bajnoki cím megvédéséért. Aztán az idény után leülünk a klub vezetőivel, és átbeszéljük, mit lehet tenni a keret megerősítése érdekében. Ha tényleg az a cél, hogy a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jussunk, ahhoz módosítani kell a játékoskereten. Ha tényleg sikerült megnyerni a bajnokságot, már július közepén elkezdődik a Bajnokok Ligája selejtezősorozata. Legutóbb lemaradtunk a BL főtáblájáról, és ezen a nyáron sem lesz könnyebb a feladatunk. Sokan leírták már, hogy az FTC ebben az idényben túlteljesített az európai porondon” – ismertette a terveit.

Az 59 esztendős orosz szakembert 2021 decemberében nevezték ki a magyar csapat élére, amikor Peter Stögert váltotta a kispadon. Csercseszov irányításával a Ferencváros tavaly megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát, az idei szezonban pedig az Európa-liga nyolcaddöntőjéig vezette az együttest, amely megélte a nemzetközi kupatavaszt.

A tréner a jövőjéről felmerült híresztelésekkel kapcsolatban elmondta, hogy sem a Trabzonsporral, sem pedig a Dinamo Moszkvával nem lépett kapcsoatba, csak a Ferencvárosra összpontosít. Ugyanakkor tudja, hogy a jövőben bármi megtörténhet, így odafigyel arra, hogy megmaradjanak a jó kapcsolatai.