Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A görög bajnokira delegált játékvezető tagadja, hogy ittas lett volna

Ahogyan arról beszámoltunk, a görög sajtó hírei szerint az AEK Athén és az Arisz Szaloniki mérkőzésére delegált lengyel játékvezetői kar tagjai részegen érkeztek meg az országba és nem találták meg őket, így a lecserélésük mellett döntöttek…

A beszámolók szerint az AEK Athén–Arisz Szaloniki görög bajnoki felsőházi rangadóra érkező lengyel játékvezetői hármas tagjai, köztük az ország második legjobb bírójának tartott, BL-meccseket is vezető Pawel Raczkowski részegen érkeztek meg az athéni reptérre. Mivel az eredeti stábnak nyomaveszett, a görög szövetség úgy döntött, hogy az eredetileg negyedik játékvezetőnek jelölt görög bíró, Arisztotelisz Diamantopulosz vezette a vasárnapi összecsapást.

Azóta a lengyel játékvezető előkerült, és közleményében határozottan cáfolta, hogy ittasan jelent volna meg az athéni repülőtéren:

“Ez teljes abszurditás, a megjelent médiainformációkkal kapcsolatban szeretném határozottan cáfolni, hogy ittas voltam, vagy agresszíven viselkedtem volna. Két lengyelül beszélő görög engem támadott meg. Panathinaikosz-szurkolóiként mutatkoztak be, és először verbálisan inzultáltak, majd leköptek és megütöttek. Az esetet jelentettem a biztonságiaknak, majd egyenesen a szállodába mentem, ahol az éjszakát töltöttem.”

A lengyel szövetség bírói kollégiuma kiállt mellette, kijelentve, hogy hivatalos panasz nem érkezett hozzá, és “az eddig összegyűjtött információk alapján a leghalványabb okunk sincs arra, hogy ne higgyünk bíróink verziójának.”

A mérkőzést az AEK 3-1-re megnyerte az Arisz ellen, ezzel megőrizte vezető pozíciótját a bajnokságban. A rivális Olympiakosz véleménye szerint a helyi bíró szövetség elnöke állhat az ügy hátterében, akik szándékosan kényszerítették ki a bírócserét.