Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: magabiztos előnyre tett szert az Inter idegenben – videóval

Hiába volt veretlen a Benfica a Bajnokok Ligája idei kiírásában, az Inter magabiztosan átgázolt a portugál gigászon…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Hatalmas lehetőséget kapott az Inter és a Benfica a Bajnokok Ligája idei kiírásában, hiszen a két csapat nem csak a negyeddöntők, hanem az elődöntők folyamán is a könnyebb ágra jutott, így elkerülve a Real Madrid, a Bayern München vagy a Manchester City együtteseit.

A két csapat közül pedig az olaszok tudtak leginkább élni ezzel a lehetőséggel, hiszen míg az eddig veretlenül menetelő Benfica fáradtnak tűnt, addig az Inter szép lassan őrölte fel a hazaiak védelmét, így irányítva a mérkőzés folyását.

Az első félidő góltalanságát jól tükrözi a tény, miszerint 45 perc alatt egyedül a Benfica találta el az ellenfél kapuját, azonban míg a hazaiak a második etapban sem tudtak felpörögni, addig az Inter egyre jobb formába lendült a hajrára.

A gólcsendet Barella törte meg az 51. percben, majd egy buta szabálytalanságot követően Lukaku állhatott a büntetőponthoz, hogy újabb góllal növelje csapata vezetését. A belga nem hibázott, az Inter pedig így 2 gólos vezetéssel várhatja a negyeddöntők visszavágóját Olaszországban.

Benfica  – Inter 0-2 (0-0)
Helyszín:
Estádio da Luz (Lisszabon) Vezette: Oliver. M (angol)
Gólszerző:
–  ill.Barella (51.) Lukaku (82.)
Kiállítás: ill.

Benfica: Vlahodimosz – Gilberto, António Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino (Neres, 64.) – Rafa Silva, Joao Mário, Aursnes – Goncalo Ramos.

Inter: A. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 90+1.) – Dumfries (D’Ambrosio 86.), Barella, Brozovic, Mhitarjan, Dimarco (Gosens, 63.) – La. Martínez (Correa, 63.), Dzeko (Lukaku, 63.).

A negyeddöntők párosításai

Kedd
Manchester City – Bayern München 3-0
Benfica – Inter 0-2

Szerda
21:00 AC Milan – Napoli (Sport 1)
21:00 Real Madrid – Chelsea (M4 Sport)