Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: új szerződést kaphat Xavi! – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint az FC Barcelona már tárgyal vezetőedzőjével, Xavival, egy új, kedvezőbb feltételeket tartalmazó szerződésről.

A katalánokat 2021 novembere óta eddig 80 tétmeccsen irányító, a csapattal ezeket a találkozókon átlagban 2.09 pontot szerző Xavival nagy átalakulásba kezdett a Barca, és bár eddig a nemzetközi porondon való szerepléséért ugyan érheti kritika a csapatot, a Barca idei szezonja, különösen a La Ligában mutatott teljesítménye miatt azért egyáltalán nem nevezhető sikertelennek, sőt!

A klub vezetése víziója szerint Xavi az ideális jelölt a kispadra, akit támogatni kell, olyannyira, hogy a legújabb hírek szerint megtoldanák további két évvel a 2024 nyaráig érvényes szerződését is.

A katalán Sport című lap beszámolójában Joan Laporta elnök úrra is hivatkozik, aki köztudottan remek kapcsolatot ápol a korábbi klubikonnal. Laporta ráadásul nemrégiben azt is találta mondani, hogy ‘amíg ő a Barca első embere, a célja az, hogy mandátuma lejártáig Xavi maradjon az edző’.

A Sport megemlíti azt is, hogy a felek a háttérben már egyeztethettek a 43 esztendős tréner szerződéshosszabbításáról, amelyet stílusosan az első igazán komoly siker, a La Liga megnyerésének (matematikailag) bebiztosítása utánra időzítenének – A katalánok hatalmas bajnoki előnyét és a bajnokság végső szakaszát tekintve, így akár még a nyár előtt bejelentheti a Barca és Xavi a megállapodást.