Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: rasszista kommentekkel és üzenetekkel zaklatták Upamecanót a City elleni hibája után

Ahogy arról beszámoltunk, a Bayer München 3-0-ás vereséget szenvedett a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján. A második gólnál a bajorok védője, Dalot Upamecano hibázott, ami miatt a közösségi oldalát megrohamozták a rasszista kommentek, ám a Bayern kiállt mellette. 

(Photo by Michael Zemanek/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München támogatásáról biztosította Dayot Upamecanót azután, hogy a védőt rasszista üzenetekkel és kommentekkel bántalmazták a közösségi médiában.

A bajor klub kedden 3-0-ra elveszítette a Manchester City elleni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését. A 24 éves Upamecano kezdőként lépett pályára Thomas Tuchel csapatában az Etihad stadionban, és ő volt a hibás a City második góljánál.

A francia válogatott játékost a meccs után rasszista bántalmazások érték az Instagramon, amit a Bayern azonnal elítélt. Upamecano Instagram-bejegyzéséhez kommentálva a klub azt mondta:

“Mindannyian az FC Bayernnél a lehető leghatározottabban elítéljük a rasszizmust! Az egész klub mögötted áll, Upa!”

Ez azután történt, hogy a CBS szakértői, Thierry Henry és Micah Richards felháborodtak Romelu Lukaku ellentmondásos kiállításán, mivel a belga csatárt azért kapott piros lapot, mert reagált az őt ért rasszista bekiabálásokra az Inter és a Juventus elleni 1-1-es döntetlenjén április 4-én.

A Bayern jövő hét szombaton a Hoffenheim ellen játszik a Bundesligában, majd április 19-én az Allianz Arénában a City ellen lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján.