Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal vb-selejtező: elvesztette az első meccset a magyar válogatott

A magyar futsalválogatott a második helyen végzett az előző világbajnoki selejtezőcsoportjában, így pótselejtezőt játszik a kvalifikáció elitkörében való részvételért…

A magyar futsal válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Belgium ellen a vb-selejtezők harmadik szakaszában az oda-visszavágós párharc első, idegenbeli mérkőzésén. A házigazda belgák az első öt perc végeztével megszerezték a vezetést, de nem sokkal később Dróth Zoltán kiegyenlített. Ezt követően már csak egy újabb találat született a második félidőben, melyet a belgák szereztek, a mieink képtelenek voltak egyenlíteni, így egygólos vereséget szenvedtek idegenben.

“Az eredmény azért csalódást keltő, mert nagyon sokat beletettünk ebbe a mérkőzésbe, nemcsak ziccereink voltak, hanem tízméterest és hatost is hibáztunk. Ilyen körülmények között fájó a vereség, de Belgium ma is bizonyította, hogy nagyon jó csapat, és idegenben egyáltalán nem számít rossz eredménynek a minimális vereség. Nyílt a párharc, igyekszünk kijavítani a hibáinkat, és hiszem, hogy ha a visszavágón is hasonlóan játszunk, elérhetjük a célunkat” – mondta a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány.

A visszavágót jövő hétfőn Berettyóújfaluban rendezik. A párharc továbbjutója részt vehet a 20 csapatot tömörítő elitkörben, ahonnan kvalifikációt lehet nyerni a 2024-es világbajnokságra.

Futsal, vb-selejtező, 3. szakasz, első mérkőzés:
Belgium – Magyarország (1-1)
Gólszerzők: Ghislandi (6.), Rahou (33.), ill. Dróth (12.)