Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fogadási csalás miatt nyomoznak az NB I-es légiós ellen

Román sajtóbeszámolók szerint a helyi hatóságok nyomozást indítottak a Mezőkövesd Zsóry román légiósa ellen, aki egy évvel ezelőtt még a román bajnokságban követett el gyanús tevékenységet egy mérkőzés alatt…

Román sajtóbeszámolók szerint a román labdarúgó-szövetség és a rendőrség nyomozást indított a Mezőkövesd labdarúgója, Steliano Filip ellen, akit fogadási csalással gyanúsítanak.

Tavaly áprilisban a román hátvéd a Dinamo Bukarest színeiben a CS Mioveni elleni mérkőzés első 25 percében négy szabálytalanságot követett el, ezek közül az utolsóért sárga lapot kapott, majd ezután legközelebb csak a 94. percben szabálytalankodott. Mindeközben a Nemzetközi Szövetség a Fogadások Tisztaságáért (IBIA) nevű szervezet figyelt fel arra, hogy a találkozó előtt kiugróan nagy összegekben fogadtak arra, hogy Filip sárga lapot fog kapni a meccs első 25 percében.

A fogadási piacot figyelő szervezet fülesét követően a gyanús mérkőzéssel kapcsolatos eljárás híre előbb az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) jutott el, majd a kontinentális szervezet értesítette a román szövetséget is, amely a sajtónak megerősítette a vizsgálat tényét.

“Megerősítjük, hogy az FRF a játék tisztaságáért és a fogadási csalások ellen küzdő osztálya vizsgálatot kezdeményezett a megnevezett mérkőzés ügyében, valamint azt is, hogy a vizsgálat eredményeit átadtuk az illetékes hatóságoknak. Mivel a vizsgálat jelenleg is folyamatban van, több részletet nem tudunk elárulni az üggyel kapcsolatban” – idézi a román szövetség közleményét a Gazeta Sporturilor.

A román sportlap felidézi Filip egy 2019-es nyilatkozatát, melyben elmesélte, hogy egyszer 25 ezer eurót kínáltak neki azért, hogy szándékosan sárga lapot kapjon egy meg nem nevezett mérkőzésen, de ő ezt visszautasította.

A Nemzeti Sport megkereste Bódi Krisztiánt, a Mezőkövesd sajtófőnökét, aki elmondta, hogy mivel ők is a sajtóból hallottak először az ügyről, egyelőre nem kívánják kommentálni az erről szóló híreket.