Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggesztették a Juventus szektorbezárásos büntetését

A Juventus és az Inter 1-1-es döntetlent játszott az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, a találkozó pedig botrányos körülmények között ért véget…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy felfüggesztette a Juventus szektorbezárásra vonatkozó büntetését, miután a torinóiak fellebbeztek az ítélet ellen.

Mint ismeretes, a meccs hosszabbításában büntetőt rúgó Romelu Lukakut a tizenegyes elvégzése előtt hosszasan rasszista jelzőkkel illették a lelátóról. A belga csatár értékesítette a büntetőt, majd az őt huhogó szurkolóknak üzenve az ujját a szája elé téve csitította az ellenfél drukkereit. A játékvezető provákációnak ítélte az esetet és második sárga lapjával kiállította az erőcsatárt, tettéért egymeccses eltiltást kapott.

A lefújás után aztán az Inter kapusa, Samir Handanovic és a torinóiak oldaláról Juan Cuadrado kezdett el vitatkozni egymással, a játékvezető végül mindkettőjüket kiállította. A fegyelmi bizottság a hálóőrt egy, a kolumbiai szélsőt három meccstől tiltotta el. Mindkét futballista 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott.

Továbbá a Juventust eredetileg szektorbezárással büntették a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt, melyet azonban egyelőre hatályon kívül helyeztek. Ugyanakkor a torinói klub közölte, mindenben együttműködik a hatóságokkal, hogy azonosítsák a vétkes nézőket, bizonyára ők nem kerülhetik el a büntetést, amely akár a stadionból való kitiltást is jelentheti.