Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új edzőjét a patinás argentin csapat – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális kiírásában jobbára csak gyengélkedő Independiente kinevezt eúj edzőjét a hetekkel ezelőtt megüresedett posztra…

Az Independiente megerősítette, hogy a továbbiakban Ricardo Zielinski lesz a csapat edzője, miután a kispad januártól kinevezett Leonardo Stilitiano menesztésével üresedett meg.

Az argentin sajtóhírek szerint a Rojo vezetősége már korábban is puhatolózott a trénernél, azonban Fabián Doman klubelnök nem tudta meggyőzni őt projektről a trénert. Azóta a klubvezető lemondott posztjáról, a helyére lépő alelnök, Néstor Grindetti hívására pedig már igent mondott.

A 63 éves lengyel származású szakember 1994 óta tartó edzői pályafutása során sokáig kizárólag alacsonyabb osztályú csapatokat irányított. Zielinski 2011 és 2016 között a Belgrano trénereként tette le először igazán a névjegyét, melyet követően 2017-től 2021-ig az Atlético Tucumánnál töltött el ugyancsak egy hosszabb időszakot. Legutóbb hazájában 2021 elejétől 2022 októberéig az Estudiantes La Plata kispadján tevékenykedett, idén év elején az uruguayi Nacional vezetését vette át, ám mindössze nyolc meccs után megköszönték a munkáját a múlt hónapban.

Az egykori Libertadores-kupa-rekordbajnok Indpendiente a mostani kiírásban 11 forduló alatt mindössze kilenc pontot szerzett, Zielinski éppen a nagy rivális Racing Club elleni derbin debütálhat a kispadon, melyet egyébként 2016-ban egy rövid ideig már irányított.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!