Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: becsülettel küzdött a Lens, de egy korai kiállítás miatt simán nyert a PSG! – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 31. fordulójában a szombat esti játéknapon a listavezető PSG együttese a második helyezett Lens csapatát fogadta.

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Bátran kezdett a Lens csapata, amely az első 15 perc több apróbb helyzetet ki tudott alakítani a PSG kapuja előtt. A 19. percben aztán el is dőlt a három pont sorsa, ekkor ugyanis Abdul Samedet kiállította a játékvezető, aki brutálisan odalépett Hakiminek! Egy rövid ideig úgy látszott, hogy a Lens így is veszélyes tud lenni, erre a 29. percben kialakított Openda helyzet volt példa, aminél Donnarumának kellett nagyot hárítania. Ezután viszont beindult a PSG henger! A 31. percben Mbappé tudott lefordulni a védőjéről a tizenhatoson belül, majd a kapufa segítségével az alsó sarokba lőtte a labdát, 1-0! Mindössze 6 minutummal később még tovább nőtt a különbség, miután Vitinha távoli lövése is utat talált a kapuba, 2-0! Ezzel viszont még nem volt vége, a 40. percben ugyanis Mbappé és Messi varázslatos összjátéka után az argentin zseni is feliratkozott az eredményjelzőre, 3-0, így már az első félidőben eldőlt a párharc sorsa és minden bizonnyal a bajnoki cím sorsa is véglegesen lezárult.

A Lens a második félidőben is próbálkozott becsülettel, Openda az első 10 percben kétszer is tesztelte Donnarummát, de az olasz hálóőr mindkétszer hárítani tudott. Az 59. percben aztán komoly esélyt kaptak a szépítésre a vendégek, Fabian Ruiz kezezése után ugyanis büntetőt ítélt a játékvezető, amit Frankowski magabiztosan értékesített, 3-1! A gólt követően is ment előre a Lens, de többnyire kiszorított helyzetből leadott próbálkozásokra és távoli lövésekre futotta az erejükből, amivel nem tudták zavarba hozni Donnarummát. A 77. percben aztán Hakimi került közel ahhoz, hogy visszaállítása a háromgólos különbséget, de Samba védeni tudta a közelről érkező lövést. Ezt követően már nem alakult ki nagy helyzet egyik fél előtt sem, így elmondható, hogy a Lensnek a tisztes helytállás jutott, a PSG pedig ezzel magabiztos, 9 pontos előnyre tett szert 7 fordulóval a zárás előtt.

Paris Saint-Germain – Lens 3-1 (3-0)
Helyszín:
Parc des Princes Vezette: W. Delajod
Gólszerzők:
Mbappé (31.), Vitinha (37.), Messi (40.) ill. Frankowski (60.)
Sárga lapok: -ill. Haidara (87.)
Kiállítás:
ill. Abdul Samed (19.)

PSG: Donnarumma – Danilo, Ramos, Marquinhos (Zaire-Emery 88.) – Mendes (Bernat 77.), Ruiz, Vitinha, Soler, Hakimi – Mbappé, Messi Vezetőedző: Christophe Galtier

Lens: Samba – Gradit (Pereira Da Costa 84.), Danso, Medina – Frankowski, Abdul Samed, Fofana, Machado (Haidara 73.) – Thomasson (Sotoca 46.), Fulgini (Onana 46.) – Openda Vezetőedző: Franck Haise

A mérkőzés összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Toulouse – Lyon 1-2

Szombat:
Rennes – Reims 3-0
PSG – Lens 3-1

Vasárnap:
13:00 Lille – Montpellier (Tv: Match 4)
15:00 Auxerre – Nantes
15:00 Brest – Nice
15:00 Clermont – Angers
15:00 Strasbourg – AC Ajaccio
17:05 AS Monaco – Lorient
20:45 Marseille – Troyes

A bajnokság aktuális állása: