Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ügynöke szerint külföldön köthet ki a Paks gólkirályjelöltje

Azok után, hogy az elmúlt két szezonban a Paks játékosa lett az NB I aktuális gólkirálya, minden bizonnyal zsinórban harmadszor is a tolnaik gólgyárosa végezhet az élen…

A Paks gólfelelőse, Varga Barnabás ügynöke, Paunoch Péter a Metropolnak adott interjúban arról beszélt, hogy a támadónak nagyszerű góltermése révén minden esélye megvan arra, hogy a következő szezontól külföldre igazoljon.

“Ha Barni nem középcsatár lenne, és nem lennének olyan kiváló mutatói, amilyenek szerencsére vannak, akkor 28 évesen nagyon nehéz helyzetben lenne. Főként mindössze két-három számottevő, magyar élvonalbeli szezonnal a háta mögött. Csakhogy a mérkőzésenkénti gólmutatója önmagáért beszél, azt a helyén tudja kezelni minden valamirevaló sportigazgató vagy játékosmegfigyelő. Ráadásul, bár nagyon eredményes góllövő csatárról beszélünk, ő nem egy statikus center: a sebessége és a játékintelligenciája alapján képes mélységből vagy a szélekről is kapu elé érni, és nagy erőssége a súlypontemelkedése, ütemérzéke és fejjátéka.”

A FIFA-licences menedzser hangsúlyozta: A támadó NB I-ben szerzett góljai után egy újabb fontos lépcsőfok volt, hogy immár válogatott labdarúgónak mondhatja magát.

“Ezek után valóban könnyen elképzelhető, hogy nyáron külföldre igazolhat, de ez az egyenlet egyelőre még sokismeretlenes. A következő hetekben nyújtott teljesítménye függvénye, hogy merre vezethet tovább az útja. Fontos hozzátennem, hogy élő szerződése miatt ki kell őt vásárolni a Paksi FC-től, amely sokat áldozott a leigazolására, és nyilván meg akarja találni a számításait az esetleges eladásakor” – vélekedett Paunoch.

Az elmúlt két idényben a magyar játékosokra építő Paks adta az OTP Bank Liga gólkirályát: a 2020–2021-es szezonban Hahn János 22, míg a 2021–2022-es kiírásban Ádám Martin 31 találattal lett a bajnokság legeredményesebb játékosa. Előbbit a szlovák élvonalban szereplő DAC szerződtette (azóta visszatért a csapathoz), míg utóbbi Dél-Koreába igazolt az Ulszan Hyundaihoz.

A Paksnak minden esélye megvan a sorozat folytatására, mivel Varga 19 góljával toronymagasan a bajnokság legeredményesebb játékosa.