Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann duplájával nyert az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójának vasárnapi játéknapjának kora esti mérkőzésén az Almería együttesét látta vendégül a Real Madridot üldöző Atlético.

(Photo by Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images)

A hazaiak remek iramban kezdték a találkozót, és már a 4. percben vezetést szereztek egy szögletet követően. Koke tekerte be a labdát a rövidre, amire Correa érkezett jól, az argentin támadó megcsúsztatta a labdát a hosszú irányába, ott pedig Griezmann megelőzte a védőjét és közvetlen közelről a kapuba bólintott (1-0). Ezt követően voltak még lehetőségei a “matracosoknak”, viszont egyikből sem sikerült megszerezni a második góljukat. A 37. percben pedig a semmiből egyenlíteni tud az Almería, Ángel Correa adta el nagyon csúnyán a labdát, amiből Leo Baptistao indulhatott meg, a brazil játékos csatártársát, Luis Suárezt kereste volna egy passzal, de José María Giménez pechesen ér bele, a labda pedig becsapta Jan Oblakot, így az uruguayi védő öngólt vét (1-1). A 44. percben egy gyors labdajáratást követően Carrascóhoz került a játékszer a baloldalon, majd középre tette a labdát a belga, ami Griezmannt találta meg, a francia támadó pedig a kapuba belsőzte azt (2-1).

A második játékrészben ismét több lehetőséget is kidolgoztak a hazaiak, de ezúttal nem mentek be a helyzetek. Marcos Llorente és Griezmann is két-két alkalommal találhatott volna be és zárhatta volna le végleg a mérkőzést, de erre megvolt Carrascónak is az esélye, azonban egyikőjük sem tudott betalálni. A hajrában ezért küzdenie kellett az Atletinek az egy pontért, habár komolyabb esélye nem volt a gólszerzésre az Almeríának, azonban nem érezhették biztonságban a három pontot a madridiak, viszont így 2-1-es győzelmet arattak. Az Atlético Madrid ezzel visszaállította a 2 pontos különbséget a Real Madriddal szemben, a Sociedadtól pedig eltávolodtak 9 egységre, míg az Almería továbbra sem érezheti magát biztonságban.

Atlético Madrid – Almería 2-1 (2-1)
Helyszín: Metropolitano Stadium (Madrid), Vezette: Diaz de Mera
Gólszerzők: Griezmann (4., 44.) ill. J. M. Giménez (37. – öngól)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A La Liga 29. fordulójának eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Rayo Vallecano – Osasuna 2-1

Szombat:
Villarreal – Real Valladolid 1-2
Athletic Bilbao – Real Sociedad 2-0
Betis – Espanyol 3-1
Cádiz – Real Madrid 0-2

Vasárnap:
Girona – Elche 2-0
Getafe – Barcelona 0-0
Atlético Madrid – Almería 2-1
21:00 Valencia – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Celta Vigo – Mallorca (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: