Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: Kerkez Milos nagyszerű szólógólt lőtt csapata győztes meccsén – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén az AZ Alkmaar a középmezőnyben tanyázó Fortuna Sittard vendége volt…

(Photo by Patrick Goosen/BSR Agency/Getty Images)

Az elmúlt három fordulóban nyerésképtelen AZ Alkmaar esélyeshez méltóan, 3-0-s győzelmet aratott a Fortuna Sittard otthonában. A vendégek az első játékrész derekánál ragadták magukhoz a vezetést, amikor Jens Odgaard volt eredményes. Az előny ellenére a továbbiakban is az AZ bizonyult aktívabbnak és a szünet előtt újabb gólt szerzett. A 42. minutumban a magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos a saját térfeléről indult meg, majd a tizenhatoson belülre érve jobbal a hosszú alsóba lőtt. A második félidőben a Sittard hiába próbálkozott a felzárkózással, képtelenek voltak betalálni, Ryan remekül védte a vendégek kapuját. Az Alkmaar viszont a hajrában a görög Vangelis Pavlidis révén újabb gólt szerzett, fölényessé növelve a különbséget.

Az idei bajnoki szezonban a harmadik gólját szerző Kerkez minden sorozatot figyelembe véve 45 tétmeccsről öt góllal és hét gólpasszal bír az idényben.

Az AZ három nyeretlen meccs után gyűjtötte be ismét a három pontot és megerősítette a negyedik helyét a dobogósok mögött.

Fortuna Sittard – AZ Alkmaar 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. Odgaard (24.), Kerkez (42.), Pavlidis (84.)

A bajnokság aktuális állása