Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: döntetlenre végződött az Independiente és a Racing derbije – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 12. fordulójának vasárnapi rangadóján két szomszédvár, az Independiente és a Racing Club csapott össze egymással…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Az Independiente és a Racing Club egymás elleni rangadója 1-1-es döntetlenre végződött két gyengélkedő csapat között. Az újonnan kinevezett Ricardo Zielinski irányításával a Rojo nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, és több lehetősége adódott már az első percekben. Közel húsz perc elteltével sikerült megszereznie a vezetést, miután egy gyors ellentámadás végén M. Giménez jobb oldali bejátszását Martín Cauteruccio gyönyörűen mellre vette, majd a tizenhatos előteréből a hálóba bombázta. A folytatásban Fernando Gago csapata előtt is egyre több lehetőség nyílt a gólszerzésre, Rey azonban remek védéseket mutatott be a hazai kapuba. Nem sokkal a szünet előtt a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégek javára egy olyan lökés miatt, ami egyértelműen a büntetőterületen kívül indult, így jókora visszhangja lett a szurkolók körébe. A vitatott tizenegyest a paraguayi Matías Rojas váltotta gólra egy bombaerős lövéssel. A második félidőben a Racing valamivel többet támadott, de kevés gólhelyzetet alakítottak ki, újabb találat pedig nem született, így 1-1-re végződött a találkozó, melynek egyik csapat sem örülhet.

A mezőny legalsó régiójában tartózkodó Independiente az egyetlen győzelmét az első félidőben aratta, míg a Racing két vereség után ezúttal is csak egy pontot szerzett.

Independiente – Racing Club 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cauteruccio (19.), ill. M. Rojas (38. –  büntetőből)

 

 

A bajnokság aktuális állása

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!