Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdait órákig kellett győzködni, hogy újra átvegye a Herthát

Ahogyan arról beszámoltunk, ismét a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a Hertha BSC vezetőedzője…

A Hertha BSC harmadik alkalommal is kinevezte Dárdai Pált a vezetőedzői posztra, a magyar tréner a Nemzeti Sportnak beszélt a kinevezéséről:

“Ez nem nehéz, hanem még annál is nehezebb feladat. Egyáltalán nem volt tervben, hogy ismét a Hertha vezetőedzője legyek, amióta Fredi Bobic távozott, arról beszélgettem a klub vezetőivel, hogy esetleg visszatérek az utánpótlásba. Most viszont megkerestek, hosszú órákig győzködtek, és végül abban maradtunk: megpróbálok segíteni, aztán a nyáron meglátjuk, hogyan tovább. Nyilván, aki annyi időt eltöltött ebben a klubban játékosként, utánpótlásedzőként, vezetőedzőként, mint én, annak a Hertha sorsa mindig fontos lesz, de pontosan tudom, milyen rettentően nehéz feladatra vállalkoztam.”

A 47 esztendős egykori magyar szövetségi kapitány 25 éven állt a berlini klub alkalmazásában, melyet 1997 és 2011 között játékosként, később pedig utánpótlásedzőként és az első csapat vezetőedzőjeként erősített. Dárdai két ízben, 2015 és 2019 között, valamint 2021-ben irányította a Herthát, de tovább nem foglalkoztatták. Szerződése tavaly járt le a Herthánál, azóta munkanélküli volt, bár időről időre különböző magyar és német csapatokkal is hírbe hozták, valószínűleg egészen mostanáig arra várt, hogy a berlini klub újra megkeresse őt.

A Hertha honlapjának beszámolója szerint a szakmai stábból Sandro Schwarz vezetőedző mellett Volkan Bulut és Daniel Fischer is távozott, ugyanakkor a közmédia érdeklődésére Bódog Tamás megerősítette, marad a csapatnál és segíti Dárdai munkáját.