Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhagyhatta az intenzív osztályt az olasz klubelnök

A Milan egykori, a Monza jelenlegi elnökét kezelő milánói kórház pozitív fejleményekről számolt be az ismert klubvezető állapotával kapcsolatban…

 

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Monza elnöke, Silvio Berlusconi másfél héttel ezelőtt szív- és érrendszeri problémák miatt a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályára került.

Az intézmény hivatalos közleményt adott ki a 86 éves állapotáról, aki elhagyhatta az intenzív osztályt:

“Jelenleg a klinikai állapot és a kezelésekre adott reakciók lehetővé tették Silvio Berlusconi elnök áthelyezését egy rendes kórházi osztályra. Folytatnak a kezelések és az állapotának folyamatos monitorozása.”

Berlusconi amellett, hogy három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke (1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig, majd 2008-tól 2011-ig), 1986-tól 2017-ig az AC Milan elnöke volt, amely alatt egy korszakos sikercsapatot teremtett. 2018-ban  jobbkezével, Adriano Gallianival együtt átvették az akkor harmadosztályú Monza irányítását, melyet a Serie A-ba vezettek és jelenleg a klub az első élvonalbeli idényét tölti.

Mint ismeretes, Berlusconi 2016-ban szívműtéten esett át, korábban pedig prosztatarákja is volt, és a koronavírus-járvány első időszakában is kórházba került.