Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Esélye sem volt Gulácsiék ellen a Bayern Münchennek!

A szokásos hétvégi felkészülési mérkőzések közül magyar szurkolói szemmel talán a Gulácsi Péterrel felálló Salzburg és a Bayern München ütközetét övezhette a legnagyobb érdeklődés, ám a két magyar játékosával felálló Greuther Fürth sikeréért is sokan izgulhattak hazánkban – mint utóbb kiderült, hiába.

Ezúttal a Bayern München sem tudott túljárni Gulácsi Péter eszén (Forrás: kleinerzeitung.at)

A „bőrnadrágosok” salzburgi vendégszereplése igazi kuriózumnak számított, hiszen a német és osztrák labdarúgás zászlóshajói, s a két nemzeti pontvadászat éllovasai között parázs összecsapásra volt kilátás. A két remek formában lévő gárda közül azonban a hazaiak játszották a lényegesen meggyőzőbb játékot. Habár míg a házigazda alapvetően a legerősebb csapatával állt ki a bajorokkal szemben – Gulácsi például végigvédte a találkozót -, a müncheniektől ezúttal nem lépett pályára Franck Ribéry, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger és Philipp Lahm sem, a félidei háromgólos osztrák előnyre ez sem lehet magyarázat. Ha mindehhez még hozzátesszük, hogy Jonatan Soriano tizenegyese után Kevin Krampl is büntetőt végezhetett el, s Manuel Neuer mentése kellett a még csúfosabb vereség elkerüléséhez, elmondhatjuk, hogy Pep Guardiola – aki a meccs napján töltötte be a 43. évét – ennél szebb születésnapi ajándékot is el tudott volna képzelni a csapatától…

Az első negyvenöt percben lehetőséget kapó Stieber Zoltánnal és Korcsmár Zsolttal kezdő másodosztályú Greuther Fürth igyekezte megnehezíteni éllovas riválisa dolgát, ám ez csak ideig-óráig ment. A feljutásért folytatott küzdelemben egyelőre jól álló, jelenleg második helyezett zöld-fehér mezes hazaiak végül kénytelenek voltak meghajolni a nagyobb játékerőt képviselő Augsburg ellen.

A Schalke-szurkolók szintén bízhattak magyar játékosuk jó teljesítményében, ugyanis Szalai Ádám is kezdőként léphetett pályára a Köln otthonában, s a 81. percig mindent meg is tett annak érdekében, hogy győzelemhez vezesse együttesét. Ez azonban nem jött össze, ugyanis a Bundesliga 2. első helyét elfoglaló „kecskések” jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően két vállra fektették esélyesebbnek vélt ellenfelüket.

Felkészülési mérkőzések:

Salzburg – Bayern München: 3-0 (3-0). Gólszerzők: Mane (13.), Soriano (21. – 11-es), Zulj (42.).
Greuther Fürth – Augsburg: 0-2 (0-1). Gólszerzők: Hahn (26.), Eswein (86.).
1.FC Köln – Schalke: 2-1 (1-1). Gólszerzők: Ujah (11.), Bröker (46.), ill. Farfan (43.).
Hamburger SV – Basel 4-2 (2-1). Gólszerzők: Calhanoglu (29.), Jansen (32.), Lasogga (59., 79.), ill. Emilio (13.), Sio (61.).
Kaiserslautern – Borussia Dortmund: 1-3 (1-1). Gólszerzők: Gaus (36.), ill. Reus (28.), Blaszczykowski (77.), Lewandowski (81.).
Nürnberg – Grasshoppers: 1-0 (0-0). Gólszerző: Drmic (86.).
VfL Bochum – Borussia Mönchengladbach: 0-2 (0-0). Gólszerők: Raffael (60.), Mlapa (66.).

Szerző: Budai Levente