Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: az AC Milan búcsúztatta a Napolit! – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolásakor kevesen gondolták, hogy az AC Milan a Napoli elleni párharcból továbbjutva odaérhet az elitsorozat elődöntőjében – Pedig így történt, köszönhetően annak, hogy Nápolyban is ‘lefékezték’ a milánóiak az olasz bajnoki cím legfőbb várományosát.

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

 

Ahogyan azt várni lehetett, nagyon bekezdett a Napoli a visszavágón. Luciano Spalletti csapata nagy fölényben futballozott, rendre beszorította tizenhatosán belülre a milánóiakat. A nápolyiak ezen időszakban mutatott fölényét jelzi, hogy bő negyed óra alatt 5 szögletet is rúgott a hazai csapat (…)

(…) A várt hazai gól azonban elmaradt, a vendégek szépen lassan kiszabadultak a szorításból, és mintha új meccs kezdődött volna – Különösen Olivier Giroud és Alex Meret kapus között. A világbajnok francia csatár karrierje második büntetőjét éppen ezen a meccsen hibázta el a 22. percben, majd nem sokkal később közelről sem tudta bevenni a bravúrral hárító Meret kapuját (…) Amikor pedig úgy tűnt, hogy a kapus és a csatár párharca is döntetlennel végződhet a szünetre, Rafael Leao egy fantasztikus egyéni alakítás és kis túlzással a fél Napoli kicselezése után kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát, a Milan pedig közel sem érdemtelenül, előnnyel vonulhatott szünetre.

A fordulást követően a Napoli még nagyobb erőket mozgósítva, ahogy teltek-múltak a percek egyre többet kockáztatva ment előre az egyenlítésért. A hazai találat viszont nagyon nem akart összejönni, pedig bőven érkeztek a beadások a magabiztosságot csak úgy magából árasztó Mike Maignan kapuja előterébe, de a szögleteket is nagyüzembe rúgta továbbra is a hazai csapat.

A hajrához érve azonban nagy esélyt kapott Luciano Spalletti csapata, hiszen Khvicha Kvaratskhelia büntetőt rúghatott – Pocsékul, de úgy is mondhatnánk, Maignan megérezte a grúz klasszis célját. Érdekesség, hogy a tizenegyest nem a Napoli gólfelelőse, az a Victor Osimhen végezte el, aki a hosszabbítás utolsó pillanataiban befejelte az olyannyira várt egyenlítő találatot, ám túl későn.

A Napolinak már nem maradt ideje egy nagy feltámadásra, így a két meccs alapján a nápolyiak félelmetes támadóalakzatát megfojtó, hatalmas védekezési munkát bemutató, roppant szervezett AC Milan jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Nápolyban persze az olasz bajnoki cím megnyerésével minden bizonnyal vigasztalódhatnak majd, csakhogy nem biztos, hogy olyan könnyű lesz elfelejteni ezt a két találkozót!

 

Napoli – AC Milan 2-1 (0-1) – Továbbjutott az AC Milan, 2:1-es összesítéssel
Diego Armando Maradona stadion, Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Osimhen (90+3.) ileltve Giroud (43.)
Sárga lap: Di Lorenzo (45+7.), M. Oliveira (90+3.) illetve Tonali (45+1.), Maignan (45+6.)
Piros lap: –

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Östigard, 74.) , J. Jesus, M. Rui (M. Oliveria, 34.) – Ndombele (Elmas (63.), Lobotka, Zielinski (Raspadori, 74.) – Kvaratskhelia, Osimhen, Politano (Lozano, 34.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Milan: Maignan – T. Hernández, Tomori, Kjaer, Calabria – Tonali, Krunic – B. Diaz (Messias, 59.), Bennacer, R. Leao (Saelemaekers, 84.) – Giroud (Origi, 68.). Vezetőedző: Stefano Pioli