Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Ilyet még nem láttam karrierem során!”- videóval

Az osztrák listavezető Red Bull Salzburg látta vendégül szombaton délután a triplázó FC Bayern München és triplázott ellenük.

32 ezer néző látogatott ki a Red Bull Arénába, ami teltházat jelentett. A hangulatra semmi panasz nem lehetett, az osztrák fanatikusok mindent megtettek. A csapatuk is. Ugyan a Bayern München nagy mezőnyfölényben játszott, a helyzeteik nem igazán adódtak. Nem úgy a hazaiaknak! Sadio Mané és Kevin Kampl játéka kiemelkedő volt, ezt a végén Josep Guardiola, a müncheniek edzője is elismerte, meg mást is.

Simán nyert az osztrák csapat a Bayern München ellen – sportnet.at

“Karrierem során még nem láttam olyan intenzíven játszani csapatot, mint a Red Bull Salzburg. Ez egy jó lecke volt számunkra. Az edzőtáborban sokan mondták, hogy a Bayern minden csapat ellen nyer.” Franz Beckenbauer dühösen nyilatkozott: “A Bayern játékosai nem vették fel igazán a párharcokat, így nem lehet magunkat prezentálni.”

Minden esetre nagy az öröm Ausztriában, de több remeklő futballista is kiemelte az osztrákoktól, hogy ez csak egy tesztmérkőzés volt, így nem szabad elszállniuk.

“Nem szabad az eredményt túlértékelnünk, ez egy barátságos mérkőzés volt. De az, hogy nyertünk órási hitet ad abban, ahogy játszunk. Nekünk ez a mérkőzése valami nagyon különlegeset jelentett, mindenki eufórikus állapotban volt.” – így Roger Schmidt, a Salzburg német trénere.

http://youtu.be/i9ByoIZ9TCE

Kostyál Balázs