Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagyot küzdve nyert a Juventus – videóval

Nagyon keményen meg kellett dolgoznia sorozatbeli tizenkettedik győzelméért a Juventusnak, Mihajlovics együttese nem adta könnyen a bőrét. Gólgazdag, hajtós meccsen nyert hazai környezetben 4-2-re az Öreg Hölgy a Serie A 20. fordulójában.

Fotó: facebook.com/serieatim

Conte kihagyta csapatából Pirlót és Bonuccit, hogy pihentess őket a jövő csütörtöki, Roma elleni Coppa Italia negyeddöntőre. A Juve így is lerohanta a Sampdoriát, amelynek játékosai eleinte nem nagyon tudták, hol vannak. Kifizetődött a hazaiak nyomása, a 18. percben Pogba passzát Vidal váltotta vezetésre. A gól ébresztőként hatott a vendégekre, de Gabbiadini (aki egyébként a Juventus játékosa) nem tudott túljárni Buffon eszén. Pár perccel később pedig jött az újabb fekete-fehér gól: Llorente bólintotta hálóba Tévez szögletét.

Továbbra sem omlott össze a Blucerchiati, Mustafi és Gabbiadini nagyon éltek elől, és rendre komoly veszélyt is jelentettek. Bár a vendégek nem tudtak gólt lőni Bufonnak, megtette ezt helyettük Barzagli, aki egy beadás után próbált menteni, de rosszul ért a labdához. Gyorsan jött azonban a válasz a másik oldalon. Regini a büntetőterületen belül rúgta fel Vidalt, amiért sárga lap és tizenegyes járt. A tizit Vidal értékesítette magabiztosan.

A szünetben átvariálta csapatát Mihajlovics, aminek még több Sampdoria helyzet lett az eredménye; a 70. percig azonban nem jött össze a gól. A második félidő elején könnyen eldönthette volna a találkozót Llorente, de Da Costa útját állta. Aztán elérkezett az előbb már említett 70. perc, amikor Gabbiadini szöglet után lőtte kapuba csapata második gólját. Négy perccel később majdnem az egyenlítés is összejött Gabbiadininek, aki hihetetlenül nagy helyzetet puskázott el. Az eset megbosszulta magát, mert a 78. percben Pogba távolról bombázta szét Da Costa kapuját, eldöntve ezzel a találkozót.

Hat mérkőzés után kapott újra gólt hazai pályán a Juventus, amely újabb klubrekordot állított fel a zsinórban 12. megnyert bajnokival. Ismét nyolc pont az előnye a listavezetőnek a Romával szemben.

Juventus-Sampdoria 4-2 (3-1)
Gsz.: Vidal (18., 41. – a másodikat büntetőből), Llorente (24.), Pogba (78.), ill. Barzagli (38. – öngól), Gabbiadini (69.)

Piller Krisztián