Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé duplájával nyert a PSG az Angers ellen – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 32. fordulójában a Paris Saint-Germain csapata az Angers otthonába látogatott. A párizsiak már az első féidőben két gólt lőttek, mindkettőt Mbappé szerezte, és ezzel sikerült is megnyerniük a mérkőzést. 

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images )

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a PSG, és a 9. percben vezetést is szerzett a párizsi csapat, amikor Bernat nyeste vissza a labdát az alapvonalról az érkező Mbappé elé, aki könnyedén lőtt a léc alá. A 26. percben érkezett a második vendégtalálat, szintén Mbappétől, amikor Messi passza után a francia csatár a tizenhatosról bombázta a labdát a hálóba. A 38. percben Messi puskázott el egy hatalmas lehetőséget, amikor egy szép lövést mutatott be a tizenhatosról, de Bernardoni briliáns védést mutatott be. Volt egy-két kisebb helyzete az Angers-nek is, de ezek kevésbé voltak veszélyesek.

A második félidőben viszont már egy kicsivel jobb lett az Angers, azonban a befejezéseik pontatlanok voltak. Az 57. percben Hunou fejese ment a kapu mellé, majd a 67. percben Niane hagyott ki nagy helyzetet lehetőséget szintén egy fejessel, de a labda így elszállt a kapu fölött. A 74. percben Mbappé előtt volt elég terület a tizenhatoson, hogy kapura lőjön és meg is célozta a közepét, de Bernardoni látványos mozdulattal védeni tudott. Végül a 87. percben csak összejött a szépítés az Angers-nek, amikor Sima indítása után Thioub kapta a labdát a kapu előterében, majd szépen eltekerte a jobb alsó sarokba a hiába vetődő Donnarumma mellett. Az egyenlítés azonban mér nem jött össze a hazaiaknak, így a PSG vihette haza a három pontot.

Angers – PSG 1-2 (0-2)
Helyszín: Stade Raymond-Kopa (Angers) Vezette: Eric Wattellier
Gólszerzők: Thioub (87.) ill. Mbappé (9. 26.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Angers: Bernardoni, Kalumba, Bamba, Hountodji, Camara (Thioub, 69.), Valery, Hunou, Mendy, Abdelli, Niane (Sima, 69.), Bahoya (Taibi, 88.). Vezetőedző: Alexandre Dujeux

PSG: Donnarumma, Ramos, Marquinhos, Pereira, Hakimi, Soler (Verratti, 62.), Ruiz, Vitinha (Zaire-Emery, 88.), Bernat (Bitshiabu, 89.), Messi, Mbappé. Vezetőedző: Christophe Galtier

A Ligue 1 32. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Angers – PSG 1-2

Szombat:
17:00 Auxerre – Lille
21:00 Lens – AS Monaco (Tv: Arena 4)

Vasárnap:
13:00 Reims – Strasbourg
15:00 AC Ajaccio – Brest
15:00 Lorient – Toulouse
15:00 Nantes – Troyes
15:00 Nice – Clermont
17:05 Montpellier – Rennes (Tv: Match 4)
20:45 Olympique Lyon – Olympique Marseille

A tabella jelenlegi állása: