Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: bombameglepetés, a sereghajtót sem tudta legyőzni az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. fordulójának nyitó mérkőzését a listavezető Arsenal és a sereghajtó Southampton játszotta egymással.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Nem a legjobb formában várta ezt a mérkőzést az Arsenal, hiszen az előző két bajnokija egyaránt döntetlenre végződött úgy, hogy mindkét esetben kétgólos előnybe kerültek. A sereghajtó Southampton elleni összecsapás viszont tökéletesnek ígérkezett arra, hogy ismét visszataláljanak a győztes útra. Ennek ellenére a találkozó pocsékul indult az „Ágyúsok” szempontjából, hiszen már az első percben hátrányba kerültek! Ebben komoly szerepe volt Ramsdalenek, aki a saját tizenhatosánál adta el a labdát, Alcaraz pedig köszönte szépen a lehetőséget és bevette a hazaiak kapuját, 0-1! A 14. percben aztán még nagyobb gondba kerültek a hazaiak! A Soton a félpályánál szerzett labdát, majd Alcaraz kiválóan ugratta ki Walcottot, aki be tudta venni Ramsdale kapuját, 0-2! Az Arsenal nem omlott össze a két bekapott góltól és igen gyorsan összejött nekik a szépítés! A 20. minutumban Saka tudott előnyhöz jutni a szélen, majd a középre tett labdáját Martinelli pofozta a hálóba, 1-2! A 26. percben ismét Alcaraz tudott veszélyeztetni az Arsenal kapujánál, ám ezúttal Ramsdale mindkét lövését hárítani tudta. A szünetig még egy hatalmas lehetőséget tudtak kidolgozni a hazaiak, amikor egy szöglet után White fejesét Alcaraz a gólvonalról tudta kifejelni, így az Arsenal hátránnyal vonulhatott a szünetre.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, az Arsenal a kapuja elé szegezte a Southamptont, de ez igazán nagy helyzetek formájában nem mutatkozott meg. A félidő közepén aztán egyszer ki tudott szabadulni a saját térfeléről a Southampton és egy szögletet harcoltak ki: Ward-Prowse beadását Bella-Kotchap csúsztatta meg, a hosszún pedig Caleta-Car érkezett és talált a hálóba, 1-3! A 69. percben közel járt ahhoz Arteta legénysége, hogy ismét egy gólra csökkentsék a hátrányt, de Martinelli beadása után Jesus kísérlete elszállt a kapu felett. A 88. minutumig kellett várni, hogy az Arsenal ismét visszajöjjön a mérkőzésbe, ekkor Ödegaard vállalt el egy lövést 17 méterről, ami védhetetlenül utat talált az alsó sarokba, 2-3! Ráadásul a rendes játékidő utolsó pillanataiban már az egyenlítés is összejött az “Ágyúsoknak”! A 90. percben ugyanis egy lövést még védeni tudott Bazunu, de a kipattanóra Saka ért oda elsőként, és a hálóba pofozta a labdát, 3-3! Újabb két perc elteltével már a vezetést is átvehette volna az Arsenal, Trossard lövésénél azonban a felsőléc megmentette a vendégeket, majd a 95. percben Nelson lövése kerülte el centikkel a kaput! Végül hiába tett meg mindent a győzelemért az Arsenal, meg kellett elégedniük az 1 ponttal, és sorozatban harmadszor maradtak nyeretlenek a bajnokságban.

Arsenal – Southampton 3-3 (1-2)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: S. Hooper
Gólszerzők:
Martinelli (20.), Ödegaard (88.), Saka (90.) ill. Alcaraz (1.), Walcott (14.), Caleta-Car (66.)
Sárga lapok: Zinchenko (45+4.) ill. Alcaraz (27.), Perraud (32.), Walker-Peters (42.), A. Armstrong (76.), Diallo (90+4.)
Kiállítás:ill. –

Arsenal: Ramsdale – Zinchenko (Nketiah 72.), Gabriel, Holding, White – Vieira (Trossard 57.), Partey, Ödegaard – Martinelli (Nelson 85.), Jesus, Saka Vezetőedző: Mikel Arteta

Southampton: Bazunu – Walker-Peters, Bednarek (Caleta-Car 41.), Bella-Kotchap, Perraud – Walcott (Sulemana 77.), Ward-Prowse, Lavia (Diallo 86.), Elyounoussi, Alcaraz (Lyanco 46.), A. Armstrong (Onuachu 77.) Vezetőedző: Ruben Selles

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Arsenal – Southampton 3-3

Szombat:
13:30 Fulham – Leeds United (Tv: Spíler 1)
16:00 Brentford – Aston Villa
16:00 Crystal Palace – Everton (Tv: Match 4)
16:00 Leicester City – Wolverhampton
16:00 Liverpool – Nottingham Forest (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – West Ham United
15:00 Newcastle United – Tottenham (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása: